22/11/2018 22/11/2018 Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος εορτάστηκε με κάθε ιεροπρέπεια  για πρώτη φορά, η μνήμη του νεοφανούς Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη, του εν Ευβοία αθλήσαντος, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου,παρουσία πλήθους φιλάγιων χριστιανών. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος...
22 Νοεμβρίου, 2018 - 19:02

Λαμπρός εορτασμός στον Βόλο για τον Οσίο Ιάκωβο Τσαλίκη

Διαδώστε:
Λαμπρός εορτασμός στον Βόλο για τον Οσίο Ιάκωβο Τσαλίκη

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος εορτάστηκε με κάθε ιεροπρέπεια  για πρώτη φορά, η μνήμη του νεοφανούς Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη, του εν Ευβοία αθλήσαντος, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου,παρουσία πλήθους φιλάγιων χριστιανών. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος καθιέρωσε περικαλλή Ιερά Εικόνα του Οσίου Ιακώβου, έργο του εκλεκτού Αγιογράφου κ. Νεκταρίου Κουρκουβάτη, η οποία θα τοποθετηθεί σε νέο ιερό προσκυνητάριο, που κατασκευάστηκε προς τούτο.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος αναφέρθηκε σε προσωπικές του εμπειρίες από την γνωριμία του, ως Διάκονος, και την λειτουργική του συνύπαρξη με τον Όσιο Γέροντα Ιάκωβο, στο ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στην Εύβοια: «Αξιωθήκαμε να τον ακούσουμε, να φιλήσουμε το χέρι του, να ζήσουμε την απλότητά του. Το χαρακτηριστικό του ήταν η παρρησία και άνεσή του να ομιλεί με τους Αγίους. Αυτό συνέβαινε λόγω της ταπείνωσης, της καθαρότητας, της ακλόνητης πίστης και της εμπιστοσύνης του στους Αγίους. Ζητούσε από όλους συγχώρηση, γιατί πρώτος εκείνος συγχωρούσε. Ήξερε ότι η μετάνοια και η συγχώρηση αποτελούν προϋπόθεση για την κοινωνία με τον Θεό. Η παρουσία του, όπως και των άλλων Αγίων της εποχής μας είναι απόδειξη ότι ζει το Άγιο Πνεύμα, λειτουργεί και συγκροτεί την Εκκλησία, μας αγιάζει όλους, αλλά αναδεικνύει και τους ολυμπιονίκες της αγιότητας, όπως τον Όσιο Ιάκωβο, για να μας υπενθυμίζουν την κλήση και τον προορισμό μας, γιατί ξεχνιόμαστε, δίνουμε σημασία στα εφήμερα και λησμονούμε ότι είμαστε πλασμένοι για να κληρονομήσουμε την Βασιλεία των ουρανών…».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων