13/01/2020 13/01/2020 Επιτυχία σημείωσε το 1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12/01 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, με προσκεκλημένο ομιλητή το Άρχοντα τ.Μ.τ.Χ.Ε., Πρωτοψάλτη κ. Δημήτριο Νεραντζή, στο πλαίσιο του Κύκλου Επιμορφωτικών Σεμιναρίων που έχει προγραμματίσει ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Ι.Μ. Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης». Ο κ. Νεραντζής...
13 Ιανουαρίου, 2020 - 11:34
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2020 - 11:35

1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών

Διαδώστε:
1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών

Επιτυχία σημείωσε το 1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12/01 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, με προσκεκλημένο ομιλητή το Άρχοντα τ.Μ.τ.Χ.Ε., Πρωτοψάλτη κ. Δημήτριο Νεραντζή, στο πλαίσιο του Κύκλου Επιμορφωτικών Σεμιναρίων που έχει προγραμματίσει ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Ι.Μ. Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης». Ο κ. Νεραντζής δίδαξε, επί τη βάσει των κλασικών μαθημάτων της Εκκλησιαστικής Μουσικής, την Τέχνη απόδοσης της Βυζαντινής Σημειογραφίας, την Ερμηνευτική προσέγγιση των χαρακτήρων της Βυζαντινής Μουσικής, σύμφωνα με την προφορική και γραπτή Πατριαρχική παράδοση.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γεώργιος Σιώκος, ευχαρίστησε τον Δ/ντή της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ι.Μ. Δημητριάδος Αρχιμ. Επιφάνιο Οικονόμου για την παρότρυνση και παρουσία των μαθητών αυτής στο σεμινάριο, καθώς και τους συναδέλφους Ιεροψάλτες για την θετική ανταπόκριση στη πρωτοβουλία αυτή του Συνδέσμου.

Χαιρετισμό, εκ μέρους της Σχολής και του Δ/ντού της απηύθυνε, στη συνέχεια, ο εκ των καθηγητών της, Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Βόλου κ. Ευστάθιος Γραμμένος.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων