26/07/2021 26/07/2021 Στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, προκειμένου να τελέσει τον αγιασμό έναρξης της δ’ κατασκηνωτικής περιόδου αγοριών Λυκείου, με υπεύθυνο τον π. Καλλίνικο Γεωργακόπουλο. Απευθυνόμενος στα παιδιά, ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή το φετινό αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, αναρωτήθηκε: «τι...
26 Ιουλίου, 2021 - 16:27
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2021 - 19:28

Όπως οι Νεομάρτυρες, θα κληθείτε κι εσείς να δώσετε μαρτυρία

Διαδώστε:
Όπως οι Νεομάρτυρες, θα κληθείτε κι εσείς να δώσετε μαρτυρία

Στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, προκειμένου να τελέσει τον αγιασμό έναρξης της δ’ κατασκηνωτικής περιόδου αγοριών Λυκείου, με υπεύθυνο τον π. Καλλίνικο Γεωργακόπουλο.

Απευθυνόμενος στα παιδιά, ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή το φετινό αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, αναρωτήθηκε: «τι ήταν αυτό που κατόρθωσαν να έχουν οι Έλληνες και πέτυχαν; Αυτό που έμεινε, […] ήταν η πίστη, η Ορθόδοξη Εκκλησία. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Κι έτσι κρατήσανε ταυτόχρονα και την ελληνική γλώσσα. Τη γλώσσα που συνεχίζει να υπάρχει, να διαβάζεται, να ακούγεται. Παραμένοντας μέσα στην Εκκλησία, γιόρταζαν, τις μνήμες των Αγίων και κυρίως το Πάσχα! Κι έτσι δεν ξεχνούσαν την Ανάσταση του Κυρίου! Αυτά όλα, τους έκαναν να μην ξεχάσουν ότι θα αναστηθεί και η πατρίδα. Στα πρώτα χρόνια της σκλαβιάς, οι ιερείς ήταν αυτοί που μετέδιδαν τα πρώτα γράμματα στα παιδιά».

Συνεχίζοντας, επεσήμανε: «η ευθύνη πλέον θα είναι σε σας! Κρατήστε τη γλώσσα, την πίστη, την αγάπη στην πατρίδα, την παράδοσή μας.  Εφόδιο να είναι η πίστη στην καρδιά! Να επιδιώξετε να έχετε γνώσεις, παρ’ ότι πλέον ως πολίτες του κόσμου, να κρατάτε την ταυτότητά μας και τότε θα είστε πολύτιμοι για όλον τον κόσμο! Όπως οι νεομάρτυρες, θα κληθείτε κι εσείς να δώσετε μαρτυρία, όχι με το αίμα σας, αλλά με τον λόγο σας, με την παρουσία σας στο σχολείο, στην οικογένεια, στην κοινωνία».

 

 

 Ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε για άλλη μια φορά, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητρόπολης, π. Μάξιμο Παπαϊωάννου, για όλους τους κόπους, που κατέβαλλε μήνες πριν, για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, τον αρχηγό π. Καλλίνικο, τα στελέχη, τις κυρίες της κουζίνας και τους εργαζομένους.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων