09/12/2022 09/12/2022 Το Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού Μακρινίτσας για ακόμα μια χρονιά υποδέχεται τα Χριστούγεννα διοργανώνοντας διαδραστικά Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους που έχουν τη διάθεση όχι μόνο να γνωρίσουν το μουσείο, αλλά και να απασχοληθούν δημιουργικά σ’ αυτό. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών και περιλαμβάνουν μια σύντομη περιήγηση στο...
09 Δεκεμβρίου, 2022 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2022 - 14:45

Διαδραστικά Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού Μακρινίτσας

Διαδώστε:
Διαδραστικά Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού Μακρινίτσας

Το Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού Μακρινίτσας για ακόμα μια χρονιά υποδέχεται τα Χριστούγεννα διοργανώνοντας διαδραστικά Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους που έχουν τη διάθεση όχι μόνο να γνωρίσουν το μουσείο, αλλά και να απασχοληθούν δημιουργικά σ’ αυτό.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών και περιλαμβάνουν μια σύντομη περιήγηση στο μουσείο, όπου με τη βοήθεια του εμψυχωτή-ξεναγού οι γονείς και οι μικροί μας φίλοι θα «ανακαλύψουν» εικόνες που συνδέονται με τις γιορτές του Δωδεκαημέρου και θα «διαβάσουν» την εικόνα της Γέννησης του μικρού Χριστού, εμβαθύνοντας στα νοήματα της παράστασης.

Στη συνέχεια, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια και ευχετήριες κάρτες με διάφορα υλικά που προσφέρονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του μουσείου.

Τέλος, θέλοντας οι μικροί μας φίλοι να φύγουν με γιορτινή διάθεση από τον χώρο μας, ολοκληρώνουμε το εργαστήριο με ζωγραφική προσώπου (face painting) χαρίζοντάς τους τα πιο χαρούμενα χαμόγελα με τις πιο όμορφες αναμνήσεις από το μουσείο μας.

Δίνεται επιπλέον η δυνατότητα παρακολούθησης των παραπάνω εργαστηρίων και σε σχολεία στο πλαίσιο οργανωμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης, κατόπιν επικοινωνίας με τον υπεύθυνο του μουσείου.

Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Τα Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια του μουσείου ξεκινούν και θα υποδεχθούν τους ενδιαφερόμενους τις ημέρες:

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 9:00-15:00

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 9:00-15:00

Είσοδος εργαστηρίων 2 ευρώ.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα 24280-90016.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων