07/12/2023 07/12/2023 Συνεχίζονται στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, οι Αγιολογικές διαλέξεις, που είναι αφιερωμένες της νεοφανείς Αγίους της εποχής της. Σκοπός των διαλέξεων αυτών είναι να αντληθούν διδάγματα ζωής από Αγίους που έζησαν στα χρόνια της, αντιστάθηκαν στο εκκοσμικευμένο πνεύμα της εποχής της και απέδειξαν ότι η Αγιότητα δεν είναι μια ξεπερασμένη υπόθεση του χθες,...
07 Δεκεμβρίου, 2023 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2023 - 13:58

Διαλέξεις Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού και Μητροπολίτη Κίτρους στον Βόλο

Διαδώστε:
Διαλέξεις Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού και Μητροπολίτη Κίτρους στον Βόλο

Συνεχίζονται στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, οι Αγιολογικές διαλέξεις, που είναι αφιερωμένες της νεοφανείς Αγίους της εποχής της.

Σκοπός των διαλέξεων αυτών είναι να αντληθούν διδάγματα ζωής από Αγίους που έζησαν στα χρόνια της, αντιστάθηκαν στο εκκοσμικευμένο πνεύμα της εποχής της και απέδειξαν ότι η Αγιότητα δεν είναι μια ξεπερασμένη υπόθεση του χθες, αλλά η διαχρονική εμπειρία της Εκκλησίας και η σταθερή προοπτική των όλων της.

Η 3η, κατά σειράν διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, της 6μ.μ. και θα είναι αφιερωμένη στον Όσιο Γεράσιμο Μικραγιαννανίτη, τον Μέγα Υμνογράφο της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ομιλητής θα είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Αμέσως μετά, στις 8μ.μ., στο ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, προσκεκλημένος του Δήμου Βόλου, θα ομιλήσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Γέροντας Εφραίμ, με θέμα «Στώμεν καλώς!».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων