13/08/2021 13/08/2021 Συνέντευξη παραχώρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος στο Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα.  Ο Σεβασμιώτατος στη συνέντευξή του ανέφερε, πως «Γιορτάζουμε έναν θάνατο, που όμως διασώζει την Ελπίδα, την βεβαιότητα της Αναστάσεως! Γιατί αυτό που λέμε Μετάσταση της Παναγίας, όπου δεν παρέμεινε καν το σώμα της στη γη, είναι μιά...
13 Αυγούστου, 2021 - 16:17
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2021 - 16:39

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Παναγία είναι το οξυγόνο μας»

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Παναγία είναι το οξυγόνο μας»

Συνέντευξη παραχώρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος στο Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα.

 Ο Σεβασμιώτατος στη συνέντευξή του ανέφερε, πως «Γιορτάζουμε έναν θάνατο, που όμως διασώζει την Ελπίδα, την βεβαιότητα της Αναστάσεως! Γιατί αυτό που λέμε Μετάσταση της Παναγίας, όπου δεν παρέμεινε καν το σώμα της στη γη, είναι μιά απεικόνιση μετά από την Ανάσταση του Χριστού, του Υιού της, ότι κι εμείς πλέον έχουμε δεδομένο αυτή την Ανάσταση. Άρα την ώρα που γιορτάζουμε έναν θάνατο, μετέχουμε σε μια Ανάσταση Ζωής…στην όντως Ζωή! Ξέρουμε καλά ότι δεν τελειώνουν όλα επειδή σταματάει το αίμα να κυλάει στην καρδιά μας. Διασώζουμε μέσα μας μια βαθιά πίστη σε μια αιωνιότητα έστω κι αν δεν την ομολογούμε οι άνθρωποι.», ενώ σε άλλο σημείο, υποστήριξε: «Η μητέρα είναι ο άνθρωπος που εκφράζει την πληρότητα της αγάπης ενός Υιού. Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, η Παναγία είναι το οξυγόνο μας, μετά απ’όλο αυτό που υπεστήκαμε με τους καπνούς. Δεν επαρκεί η αυτάρκειά μας για όλα. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Ας στρέψουμε τα μάτια μας στον ουρανό, ας διδαχθούμε από την ταπείνωσή της, από την προσευχή της, από τη χαρά της! Και με τη σιωπή της ακόμα. Η αλληλεγγύη σήμερα είναι το μεγαλύτερο μήνυμα που μπορούμε να δώσουμε στους συνανθρώπους μας.»

 Κατακλείοντας, επεσήμανε: «Νιώθουμε ασφαλείς πάντοτε στην αγκαλιά της Παναγίας μας, είναι η μάνα που δικαιολογεί, ανακουφίζει, ασφαλίζει, συμπαρίσταται, κατανοεί, συγχωρεί, και όλα αυτά χάρη στον Υιό της! Είναι ελπίδα ζωής και αιωνιότητας. Η Παναγία ενώνει. Ο Θεός να δώσει να νιώσουμε μέσα μας τη χαρμολύπη αυτής της ημέρας»!

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων