08/03/2023 08/03/2023 «Μακάρι να μπορούσα και εγώ να μπορούσα να συμμετέχω στις κινητοποιήσεις των νέων που διαμαρτύρονται για όσα συνέβησαν στα Τέμπη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος λέγοντας πως «οι νέοι είναι η ελπίδα του τόπου μας και τους αρμόζει αυτή η στάση». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «με απόφαση του αρχιεπισκόπου έγινε σε όλους τους...
08 Μαρτίου, 2023 - 14:49

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Μακάρι να μπορούσα κι εγώ να συμμετείχα στις κινητοποιήσεις των νέων

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος: Μακάρι να μπορούσα κι εγώ να συμμετείχα στις κινητοποιήσεις των νέων

«Μακάρι να μπορούσα και εγώ να μπορούσα να συμμετέχω στις κινητοποιήσεις των νέων που διαμαρτύρονται για όσα συνέβησαν στα Τέμπη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος λέγοντας πως «οι νέοι είναι η ελπίδα του τόπου μας και τους αρμόζει αυτή η στάση».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «με απόφαση του αρχιεπισκόπου έγινε σε όλους τους ναούς της χώρας την Κυριακή της Ορθοδοξίας επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη που μας έχει συγκλονίσει. Είναι ένα εθνικό θέμα και το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε, ήταν να προσευχηθούμε για τις ψυχές των θυμάτων. Η Εκκλησία βλέπει αυτούς τους ανθρώπους που χάθηκαν και ως μάρτυρες πιστεύοντας ακλόνητα ότι ο Θεός έχει ένα δικό του κριτήριο αγάπης για να υποδεχτεί αυτές τις ψυχές. Παράλληλα προσευχηθήκαμε και για την παρηγορία των οικείων τους. Βέβαια η Εκκλησία δεν μπορεί να πάρει όλο τον πόνο ενός γονιού. Ωστόσο προσπαθήσαμε να γίνουμε γονείς αυτών των παιδιών και να συμπονέσουμε».

Σχολιάζοντας το περιστατικό ο ίδιος είπε πως «το τραγικό δυστύχημα οφείλεται σε δικές μας ελλείψεις. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία για να μην συμβεί ξανά κάτι αντίστοιχο στην πατρίδα μας. Πρέπει αυτό το τραγικό περιστατικό να γίνει ένα μάθημα που δεν θα το ξεχάσουμε, αλλά θα κάνουμε οτιδήποτε για να μην επαναληφθεί. Πρέπει να είμαστε συνεπείς σε αυτό που ο καθένας αναλαμβάνει σε αυτή την κοινωνία. Θέλουμε να εμπνεύσουμε την ευθύνη του καθενός, μακάρι αυτό να γίνει αντιληπτό από όλους».

Αναφερόμενος στην ψυχική δύναμη που μπορούν να αντλήσουν οι γονείς από τους ιερείς τόνισε πως «βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Δεν είναι εύκολο να μιλήσουν οι ιερείς στους γονείς αυτούς,. Ίσως είναι καλύτερο ακόμη και να τους ακούσουν, να σιωπήσουν, και να κάνουν μια δέηση και μια προσευχή, και να τους παρηγορήσουν με γνώμονα την πίστη της ανάστασης. Να τους πούμε πως είμαστε και εμείς μαζί τους, ότι είμαστε η οικογένειά τους».

Υπογράμμισε δε πως «τόσο στους πρώτους χαιρετισμούς της περασμένης Παρασκευής όσο και την Κυριακή της Ορθοδοξίας ήταν συγκλονιστική η παρουσία των νέων που προσήλθαν για να προσευχηθούν. Αυτή η πολυπληθής παρουσία θύμισε εποχές προ πανδημίας. Η εκκλησία είναι ο τόπος, όπου οι πιστοί θα έρθουν να καταθέσουν τον πόνο τους, αλλά και να αντλήσουν ελπίδα».
Μάλιστα σχολίασε και τις κινητοποιήσεις των νέων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «στους νέους αρμόζει αυτή η αντίδραση και μακάρι και εγώ να είχα πάει μαζί τους. Το κάναμε κα εμείς κάποτε στην ηλικία μας, το κάνουν και αυτοί τώρα. Δεν μπορεί κανείς να τους το στερήσει, αρκεί βέβαια να το κάνουν ως μάθημα και πράξη της ζωής τους, δηλαδή να δείξουν πρώτοι αυτοί σε εμάς τον δρόμο της συνέπειας».

Πηγή: εφημερίδα Θεσσαλία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων