24/04/2022 24/04/2022 Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Βόλο Σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς και ευφροσύνης τελέστηκε σήμερα, ανήμερα το Πάσχα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, ο Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν πολλοί Κληρικοί μας, ενώ συμμετείχαν και πολλοί προσκυνητές της Αναστάσεως, που απήλαυσαν αυτήν την τόσο ξεχωριστή Πασχαλιάτικη...
24 Απριλίου, 2022 - 18:11

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να μεταφέρετε την χαρά της Αναστάσεως σ’ όλο τον κόσμο»

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να μεταφέρετε την χαρά της Αναστάσεως σ’ όλο τον κόσμο»

Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Βόλο

Σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς και ευφροσύνης τελέστηκε σήμερα, ανήμερα το Πάσχα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, ο Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν πολλοί Κληρικοί μας, ενώ συμμετείχαν και πολλοί προσκυνητές της Αναστάσεως, που απήλαυσαν αυτήν την τόσο ξεχωριστή Πασχαλιάτικη Ακολουθία.

Κατά την παράδοση, το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως αναγνώσθηκε σε πολλές γλώσσες, Ελληνικά, Λατινικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Σερβικά, Γερμανικά και Ισπανικά, ενώ εψάλη στην Ομηρική διάλεκτο.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε το φετινό Πάσχα «ξεχωριστό, καθώς τα δύσκολα δύο προηγούμενα χρόνια είχαμε στερηθεί τα αυτονόητα, αγωνιζόμενοι, από κοινού, μέσα στην παιδαγωγία της πανδημίας, να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων». Ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε την πληθωρική συμμετοχή του λαού μας στις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, όπως το θέλει η πίστη και η παράδοσή μας. Ένιωσε, επίσης, την ανάγκη να αναφερθεί με ιδιαίτερη συγκίνηση στους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας: «σας ευχαριστώ, γιατί δώσατε τον καλύτερό σας εαυτό τούτες τις μέρες. Ανταποκριθήκατε στις ανάγκες των ανθρώπων, εξομολογήσατε εκατοντάδες, κοινωνήσατε χιλιάδες, τελέσατε με ακρίβεια όλες τις ιερές Ακολουθίες, μέχρι και το τελευταίο χωριό. Σας ευγνωμονώ από την καρδιά μου… Έρχονται και πάλι δύσκολες μέρες και καιροί. Θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, επιτελώντας το μεγάλο έργο μας, να κρατάμε και τον λαό μας ενωμένο μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας, που είναι η μητέρα όλων μας. Δοξάζω τον Θεό, γιατί περιβάλλομαι από Κλήρο αγωνιστικό, από ιερείς με τα δικά του χαρίσματα ο καθένας, που προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό και αναπαύουν την ψυχή μου». Απευθυνόμενος δε στον λαό μας ζήτησε «να μεταφέρετε την χαρά αυτού του Αναστάσιμου Εσπερινού της Αγάπης στα σπίτια σας, σ’ ολόκληρη την τοπική μας κοινωνία και σ’ όλο τον κόσμο».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων