13/04/2024 13/04/2024 Στον Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίων Αγιάς χοροστάτησε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 κατά την Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πολλών πιστών. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στον Χαιρετισμό της Παναγίας ως «Φωτοδόχο λαμπάδα». Δείτε το κήρυγμα του Μητροπολίτου Δημητριάδος...
13 Απριλίου, 2024 - 12:34
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2024 - 15:00

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Οι Χριστιανοί οφείλουμε να είμαστε το φως του κόσμου»

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Οι Χριστιανοί οφείλουμε να είμαστε το φως του κόσμου»

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίων Αγιάς χοροστάτησε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 κατά την Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πολλών πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στον Χαιρετισμό της Παναγίας ως «Φωτοδόχο λαμπάδα».

Δείτε το κήρυγμα του Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ Ιγνατίου:

 

«Ο Θεός», τόνισε, «όπως φροντίζει, με τον λαμπερό ήλιο, να μας κρατά στην ζωή, έτσι και στην σχέση μας μαζί Του, μας χάρισε το Φως της ψυχής μας, τον Χριστό. Κι εμείς, οι Χριστιανοί, οφείλουμε να είμαστε το φως του κόσμου σε αντανάκλαση του δικού Του φωτός. Εκείνος είναι η ζωή μας, η κοινωνία μαζί Του μας κρατά ζωντανούς. Όσο περισσότερο λάμπει το φως Του μέσα μας, τόσο καλύτερα μπορούμε να δούμε τον έσω άνθρωπο. Γι’ αυτό, με το Μυστήριο της Μετανοίας, λάμπει μέσα μας το φως και καθαρίζεται η ψυχή μας και γινόμαστε φως, κατά το θέλημα του Θεού. Το Φως του Χριστού θεραπεύει όλο μας το είναι, σώμα και ψυχή, αρκεί να εγκαταλείψουμε το θέλημά μας και να υπακούσουμε στο θέλημα του Θεού. Τότε γινόμαστε φως του κόσμου και στο πρόσωπό μας οι άνθρωποι βλέπουν την Αλήθεια, τον Χριστό, που ελευθερώνει από την σκλαβιά της αμαρτίας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων