11/02/2019 11/02/2019   Η ετήσια εόρτια εκδήλωση για τον Απολογισμό του Εράνου Αγάπης της παρελθούσας χρονιάς, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ξενία του Βόλου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες εθελόντριες κυρίες που διεξήγαγαν τον Έρανο στις ενορίες μας, κατά την διάρκεια των εορτών και οι υπεύθυνοι εφημέριοι. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα και προχώρησε στον απολογισμό του Εράνου...
11 Φεβρουαρίου, 2019 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2019 - 22:40

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Στα χρόνια της μεγάλης κρίσης φανήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων»

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Στα χρόνια της μεγάλης κρίσης φανήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων»

 

Η ετήσια εόρτια εκδήλωση για τον Απολογισμό του Εράνου Αγάπης της παρελθούσας χρονιάς, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ξενία του Βόλου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες εθελόντριες κυρίες που διεξήγαγαν τον Έρανο στις ενορίες μας, κατά την διάρκεια των εορτών και οι υπεύθυνοι εφημέριοι. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα και προχώρησε στον απολογισμό του Εράνου Αγάπης 2018, ο οποίος ανήλθε στο ποσό των 93.382 ΕΥΡΩ και εν γένει του Φιλανθρωπικού έργου της Τοπικής Εκκλησίας, κατά το παρελθόν έτος.

 

  Ο κ. Ιγνάτιος, απευθυνόμενος στις εθελόντριες κυρίες, τις χαρακτήρισε «πλούτο μας, ό,τι καλύτερο διαθέτει η Τοπική μας Εκκλησία. Είστε οι άνθρωποι της αγάπης, της προσφοράς και της θυσίας». Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην λειτουργία των ενοριακών Φιλόπτωχων Ταμείων, στο έργο του «Εσταυρωμένου» για τους φυλακισμένους και τους ανθρώπους της ανάγκης, στην ανεκτίμητη προσφορά των Σπιτιών Γαλήνης και τόνισε ότι «κυρίως αυτά τα χρόνια της μεγάλης κρίσης, φανήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων». Μίλησε για το έργο των Λειτουργών Υγείας της Αγάπης, αλλά και τις στοχευμένες δράσεις σε περιπτώσεις ακραίας φτώχειας και ανέχειας, σε συνεργασία με άλλους φορείς του τόπου μας. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τις κυρίες, γιατί δίνουν μαρτυρία Χριστού στην κοινωνία μας, μέσα από τα έργα της αγάπης στα οποία διακονούν και ευχήθηκε πλούσια την Χάρη του Θεού στις ίδιες και στις οικογένειές τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα, ενώ παρατέθηκε εόρτια δεξίωση προς όλους.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων