03/08/2020 03/08/2020 Σε ηλικία 82 ετών, εκοιμήθη σήμερα ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Παγωνάρης, εκλεκτός και αγαπητός Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού. Ο εκλιπών Ιερεύς γεννήθηκε το 1938 στην Πορταριά και ήταν απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βόλου. Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1970 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Δημητριάδος κυρό Ηλία. Από τον Μακαριστό Χριστόδουλο, μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών...
03 Αυγούστου, 2020 - 22:41
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2020 - 22:42

Εκοιμήθη ο π. Νικόλαος Παγωνάρης

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο π. Νικόλαος Παγωνάρης

Σε ηλικία 82 ετών, εκοιμήθη σήμερα ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Παγωνάρης, εκλεκτός και αγαπητός Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Ο εκλιπών Ιερεύς γεννήθηκε το 1938 στην Πορταριά και ήταν απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βόλου.

Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1970 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Δημητριάδος κυρό Ηλία. Από τον Μακαριστό Χριστόδουλο, μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος έλαβε τα οφίκια του Οικονόμου και του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Υπηρέτησε, κατά σειράν, στους Ιερούς Ναούς:

Παναγίας Γορίτσας

Αγίου Νικολάου Πορταριάς

Αγίας Βαρβάρας Ν. Ιωνίας

Αγίου Δημητρίου Βόλου και

Αγίων Θεοδώρων Βόλου, απ’ όπου εξήλθε της ενεργού υπηρεσίας.

Ο Μακαριστός π. Νικόλαος ήταν έγγαμος, πατέρας δύο τέκνων, εκ των οποίων ο υιός του π. Σπυρίδων, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Βόλου, παππούς επτά εγγονών και επτά δισέγγονων.

Η Εξόδιος Ακολουθία του π. Νικολάου θα τελεστεί αύριο Τρίτη 4/8, στις 11π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βόλου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων