04/11/2021 04/11/2021 Μαθητές Β’ Λυκείου του ΕΠΑΛ Αγριάς επισκέφθηκαν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ”. Γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13ο έως τον 20ό αιώνα, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου και...
04 Νοεμβρίου, 2021 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2021 - 18:18

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με μαθητές στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

Διαδώστε:
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με μαθητές στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

Μαθητές Β’ Λυκείου του ΕΠΑΛ Αγριάς επισκέφθηκαν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ”.

Γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13ο έως τον 20ό αιώνα, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην σπουδαιότητα του άρτου και του σιταριού, στη Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, αλλά και στις Ευαγγελικές διηγήσεις και στη διδασκαλία του Κυρίου.

Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος η ομάδα των μαθητών του ΕΠΑΛ Αγριάς ζύμωσαν τα δικά τους μικρά πρόσφορα, τα σφράγισαν και τα έψησαν στον παραδοσιακό φούρνο στην πλατεία της Μακρινίτσας. Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της μητροπολιτικής επαρχίας Δημητριάδος να επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα 5 εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Υπενθυμίζουμε ότι το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι:

Από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη 10:00 π.μ-4:00 μ.μ

Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10:00 π.μ – 6:00μ.μ

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που αφορούν μαθητές όλων των τάξεων, μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα.

Στοιχεία επικοινωνίας 2428090016, 6978668632

E-mail: [email protected] ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων