26/02/2020 26/02/2020 Το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου του Κέντρου Κοινότητας της κοινωφελούς επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με το πρόγραμμα κοινωνικών παρεμβάσεων «Άγιος Απόστολος Θαδδαίος» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, διοργανώνουν έκθεση με θέμα «Οι Γυναίκες Ρομά Δημιουργούν…», την Τετάρτη 11/3/2020, στις 7.00μ.μ., στην αίθουσα τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο. Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα...
26 Φεβρουαρίου, 2020 - 22:37
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2020 - 22:30

Έκθεση με θέμα «Γυναίκες Ρομά δημιουργούν»

Διαδώστε:
Έκθεση με θέμα «Γυναίκες Ρομά δημιουργούν»

Το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου του Κέντρου Κοινότητας της κοινωφελούς επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με το πρόγραμμα κοινωνικών παρεμβάσεων «Άγιος Απόστολος Θαδδαίος» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, διοργανώνουν έκθεση με θέμα «Οι Γυναίκες Ρομά Δημιουργούν…», την Τετάρτη 11/3/2020, στις 7.00μ.μ., στην αίθουσα τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο.

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, οι έφηβες και οι γυναίκες του οικισμού του Αλιβερίου επικοινωνούν με τον ευρύτερο πληθυσμό, μέσα από δημιουργίες τους με πηλό, ύφασμα, ζωγραφική και φωτογραφία και αναδεικνύουν τη δική τους θέση και πραγματικότητα.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει η κ. Μαρία Τσαμπάζη, διαμεσολαβήτρια Ρομά και συνεργάτης του προγράμματος JUSTROM του Συμβουλίου της Ευρώπης και θα συμμετέχουν τα μουσικά σύνολα  του προγράμματος «Άγιος Απόστολος Θαδδαίος», καθώς και οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας με τις δικές τους δημιουργίες.

Οι εκδηλώσεις του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου ολοκληρώνονται το Σάββατο 21/3/2020 με τη προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «I tsai Romni – το κορίτσι γυναίκα».  Η προβολή, που γίνεται σε συνεργασία με το CineDoc, θα πραγματοποιηθεί στο Αχίλλειο στις 7:30μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων