14/01/2022 14/01/2022 Επείγουσα πατρική προτροπή στον Ιερό Κλήρο και τον λαό απευθύνει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με σκοπό την συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων φιαλών αίματος, για την αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών, που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στην Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου. Ο Σεβασμιώτατος απευθύνει αγωνιώδη έκκληση, η οποία θα αναγνωσθεί στους Ιερούς Ναούς και...
14 Ιανουαρίου, 2022 - 17:25
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2022 - 18:11

Επείγουσα έκκληση του Μητροπολίτη Δημητριάδος για συλλογή αίματος

Διαδώστε:
Επείγουσα έκκληση του Μητροπολίτη Δημητριάδος για συλλογή αίματος

Επείγουσα πατρική προτροπή στον Ιερό Κλήρο και τον λαό απευθύνει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με σκοπό την συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων φιαλών αίματος, για την αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών, που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στην Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου.

Ο Σεβασμιώτατος απευθύνει αγωνιώδη έκκληση, η οποία θα αναγνωσθεί στους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Τοπικής μας Εκκλησίας, την Κυριακή 16 Ιανουαρίου.

“Κατά την περίοδο των εορτών και με την έλευση της μετάλλαξης Όμικρον του νέου κορωνοϊού Covid-19, μειώθηκε δραματικά η ποσότητα του προσφερόμενου αίματος μέσω εθελοντικής αιμοδοσίας. Η συνεχής αυξητική τάση στον αριθμό των ατόμων που διαγνώσθηκαν θετικοί ή ήρθαν σε επαφή με κάποιο κρούσμα στο περιβάλλον τους και είναι σε καραντίνα, προκαλεί αδυναμία των αιμοδοτών να προσφέρουν αίμα με αποτέλεσμα τη σοβαρή διαταραχή στην πραγματοποίηση των προγραμματισμένων μεταγγίσεων αίματος και ταυτόχρονα, αίσθημα αγωνίας και ανασφάλειας στους θαλασσαιμικούς πάσχοντες. Η αναβολή της προγραμματισμένη μετάγγισης ἤ η μετάγγιση με μικρότερη ποσότητα αίματος, διαταράσσει τίς καθημερινές δραστηριότητες του πάσχοντα και αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του” τονίζει χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

“Οι 100 περίπου πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο) που μεταγγίζονται κάθε 15 ήμερες με 2 φιάλες αίματος στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, περιμένουν αυτό το δώρο ζωής από τους συστηματικούς Εθελοντές Αιμοδότες και όποιον άλλο συμπολίτη μας είναι υγιής και μπορεί να αιμοδοτήσει”, πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος.

“Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι και ας προσέλθουμε στον χώρο της αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου, από την κεντρική είσοδο της Πολυμέρη, για να προσφέρουμε αίμα, στις ώρες λειτουργίας της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου Βόλου, καθημερινά: 8.30-13.30 και 17.30-20.00 και το Σάββατο: 9.00-13.00“, κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων