16/06/2022 16/06/2022 Τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, ο Αστυνομικός Δ/ντής Μαγνησίας Ταξίαρχος Μιλτιάδης Αλεξάκης. Ο κ. Αλεξάκης προσέφερε στον Σεβασμιώτατο, εκ μέρους του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Προέδρου του κ. Γεράσιμου Καραμπελιά, Καθηγητού του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, τον ιστορικό τόμο, υπό τον τίτλο...
16 Ιουνίου, 2022 - 14:44
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2022 - 14:45

Επίδοση ιστορικού τόμου της Αστυνομίας στον Μητροπολίτη Δημητριάδος

Διαδώστε:
Επίδοση ιστορικού τόμου της Αστυνομίας στον Μητροπολίτη Δημητριάδος

Τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, ο Αστυνομικός Δ/ντής Μαγνησίας Ταξίαρχος Μιλτιάδης Αλεξάκης.

Ο κ. Αλεξάκης προσέφερε στον Σεβασμιώτατο, εκ μέρους του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Προέδρου του κ. Γεράσιμου Καραμπελιά, Καθηγητού του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, τον ιστορικό τόμο, υπό τον τίτλο «Αναζητώντας τον ένοχο και επιβάλλοντας την τάξη – Η αστυνομία στην αναζήτηση ρόλου τα χρόνια του αγώνα της ανεξαρτησίας 1821-1830», του συγγραφέα Θανάση Χρήστου.

Πρόκειται για σύγγραμμα που στοχεύει στην ανάδειξη της διαχρονικής ιστορικής πορείας των αστυνομικών σωμάτων της πατρίδας μας, τα οποία προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον ελληνικό λαό, από καταβολής σύστασης του ελληνικού κράτους, σε εποχές ειρήνης και πολέμου, με ανιδιοτέλεια και αυτοθυσία, έχοντας ως γνώμονα την εμπέδωση της τάξης, της ασφάλειας και της ευνομίας του κοινωνικού συνόλου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την ευγενική προσφορά του πολύτιμου ιστορικού έργου, που εκδόθηκε με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, και ευχήθηκε ολοθύμως στον κ. Ταξίαρχο για την προαγωγή του έργου της ΕΛ.ΑΣ. επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων