04/04/2024 04/04/2024 Την Παρασκευή 29 Μαρτίου το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε το 13ο Γυμνάσιο Πατρών. Μαθητές και καθηγητές ξεναγηθήκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ” Δύο δέντρα, μια ψυχή”. Τα παιδιά μέσα από την παρατήρηση τμημάτων αυθεντικών ξυλόγλυπτων τέμπλων της Συλλογής του Μουσείου, αλλά και με τη βοήθεια πλούσιου εποπτικού υλικού, ενημερώθηκαν για...
04 Απριλίου, 2024 - 10:11
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2024 - 10:16

Επισκέψεις στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

Διαδώστε:
Επισκέψεις στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε το 13ο Γυμνάσιο Πατρών. Μαθητές και καθηγητές ξεναγηθήκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ” Δύο δέντρα, μια ψυχή”.

Τα παιδιά μέσα από την παρατήρηση τμημάτων αυθεντικών ξυλόγλυπτων τέμπλων της Συλλογής του Μουσείου, αλλά και με τη βοήθεια πλούσιου εποπτικού υλικού, ενημερώθηκαν για τη θέση και το συμβολισμό του τέμπλου στο χριστιανικό ναό, για την αρχιτεκτονική του δομή και εξέλιξη, για τα διακοσμητικά του θέματα και τη διάταξη των εικόνων που το στολίζουν.

Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος η ομάδα των μαθητών “μεταμορφώθηκαν” σε “ξυλόγλυπτες- ταγιαδόρους” και δημιούργησαν τις δικές τους κατασκευές από σαπούνι και την Τετάρτη 3 Απριλίου Μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Από τη Μακρινίτσα… στους Αγίους Τόπους». Γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13⁰ αιώνα έως τον 20⁰ αιώνα, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που είναι αφιερωμένο στο ταξίδι των προσκυνητών προς τους Αγίους Τόπους. Τα παιδιά θαύμασαν τα τρία μεγάλων διαστάσεων Προσκυνητάρια των Αγίων Τόπων στη συλλογή του μουσείου και παρατήρησαν τις σκηνές που απεικονίζουν, την τοπογραφία των ιερών προσκυνημάτων που σχετίζονται με τη ζωή του Χριστού. Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος η ομάδα των μαθητών μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων, μεταμορφώθηκαν σε “προσκυνητές” και με τη βοήθεια ενός επιδαπέδιου παιχνιδιού, ξεκίνησαν από τη Μακρινίτσα με προορισμό τα Ιεροσόλυμα.

Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα 5 εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Υπενθυμίζουμε ότι το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι:

Από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη 10.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.

Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10.00 π.μ. – 6.00μ.μ.

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων