29/11/2021 29/11/2021 Εβδομάδα λατρευτικών εκδηλώσεων, από 1η έως 7 Δεκεμβρίου, διοργανώνει ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Βόλου ενόψει της πανηγύρεως του Προστάτου και Πολιούχου, Αγίου Νικολάου. Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών, καθημερινά θα τελούνται το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ενώ στις 5 μ.μ. ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου ή...
29 Νοεμβρίου, 2021 - 18:49
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2021 - 18:41

Εβδομάδα Αγίου Νικολάου με την Παναγία Ξενιά στον Μητροπολιτικό Ναό Βόλου

Διαδώστε:
Εβδομάδα Αγίου Νικολάου με την Παναγία Ξενιά στον Μητροπολιτικό Ναό Βόλου

Εβδομάδα λατρευτικών εκδηλώσεων, από 1η έως 7 Δεκεμβρίου, διοργανώνει ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Βόλου ενόψει της πανηγύρεως του Προστάτου και Πολιούχου, Αγίου Νικολάου. Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών, καθημερινά θα τελούνται το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ενώ στις 5 μ.μ. ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου ή της Παναγίας αντιστοίχως. Θα ακολουθεί το Μικρό Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί του Αγίου Νικολάου ή της Παναγίας.

Σταθμό στη διάρκεια της Εβδομάδος του Αγίου Νικολάου θα αποτελέσει η έλευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Ξενιάς και της Αγίας Ζώνης στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου προς προσκύνηση και αγιασμό του λαού. Τα Ιερότατα κειμήλια θα αφιχθούν την Παρασκευή 3/12, στις 6 μ.μ. και θα αναχωρήσουν την επομένη της Πανηγύρεως, 7/12.

Τέλος, η Εβδομάδα του Αγίου Νικολάου θα κορυφωθεί το διήμερο 5-6/12, οπότε θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη Πανήγυρη του Βόλου και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου στους δρόμους πέριξ του Ναού.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων δημοσιεύεται:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων