27/12/2022 27/12/2022 Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας εορτάστηκε μεγαλοπρεπώς η εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, την 2η ημέρα των Χριστουγέννων. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πλαισιωμένος από τους Κληρικούς του Ναού και πλήθος πιστών. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας, τον...
27 Δεκεμβρίου, 2022 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2022 - 14:33

Η Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος στον τ. Πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών Μαγνησίας

Διαδώστε:
Η Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος στον τ. Πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών Μαγνησίας

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας εορτάστηκε μεγαλοπρεπώς η εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, την 2η ημέρα των Χριστουγέννων. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πλαισιωμένος από τους Κληρικούς του Ναού και πλήθος πιστών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, στον κ. Ιγνάτιο Γαλαγώτη, τ. Πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών Μαγνησίας, για την αξεπέραστη προσφορά του στο ευαίσθητο, κοινωνικώς, πεδίο της εθελοντικής αιμοδοσίας, στο οποίο διακόνησε αόκνως, επί 30 έτη. Για το έργο και την προσωπικότητα του τιμηθέντος μίλησε ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Μήλτος, αναφερόμενος και στην πολυετή διακονία του στην ενορία της Ευαγγελιστρίας, της οποίας είναι ενεργό και πολύτιμο μέλος.

Από την μεριά του, ο κ. Γελαγώτης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την προσγενομένη τιμή και αναφέρθηκε, με ευγνωμοσύνη, στα στελέχη της Ευαγγελιστρίας, Κληρικούς και λαϊκούς και στην σπουδαία συνεργασία που ανέπτυξε μαζί τους, τα προηγούμενα χρόνια, για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον κ. Γελαγώτη «ως ενεργό μέλος της κοινωνίας, καθώς είχε πρωτοστατήσει στον καίριο τομέα της αιμοδοσίας, που είναι έργο σωτηρίας ανθρώπων». Ο Σεβασμιώτατος εξήρε το ήθος και την ανιδιοτέλεια του τιμηθέντος, το ταπεινό φρόνημα και το πνεύμα διακονίας που τον διακρίνει, ενώ ευχήθηκε να βρεθούν άξιοι διάδοχοί του, για να συνεχίσουν το υπέρ πολύτιμο έργο του.

Κλείνοντας, ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε την ενορία της Ευαγγελιστρίας και τα Μικρασιατικά Σωματεία της Νέας Ιωνίας για την άρτια διεξαγωγή των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και ζήτησε από τους απογόνους των προσφύγων να κρατήσουν ζωντανή την παράδοση των προγόνων τους, την ενότητα, την Ορθόδοξη πίστη και τον πολιτισμό μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων