13/10/2021 13/10/2021 Τοπική Ιερατική Σύναξη των Αρχιερατικών Περιφερειών Μηλεών, Αργαλαστής και Λαύκου, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Οκτωβρίου στις Μηλιές. Της συνάξεως προήδρευσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Κιαμέτη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Αρχιμανδρίτη Μαξίμου Παπαϊωάννου και των Κληρικών και λαϊκών εκκλησιαστικών στελεχών...
13 Οκτωβρίου, 2021 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2021 - 14:21

Ιερατική Σύναξη στο Νότιο Πήλιο

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη στο Νότιο Πήλιο

Τοπική Ιερατική Σύναξη των Αρχιερατικών Περιφερειών Μηλεών, Αργαλαστής και Λαύκου, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Οκτωβρίου στις Μηλιές.

Της συνάξεως προήδρευσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Κιαμέτη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Αρχιμανδρίτη Μαξίμου Παπαϊωάννου και των Κληρικών και λαϊκών εκκλησιαστικών στελεχών των τριών Περιφερειών.

Στην Σύναξη συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην Ποιμαντική δράση και διακονία στην νευραλγική περιοχή του Νοτίου Πηλίου, το οποίο, όπως τόνισαν οι Εφημέριοι της περιοχής, χαρακτηρίζεται από φθίνουσα δημογραφική πορεία, γεγονός που αποτυπώνεται από την εμφανή μείωση του μαθητικού πληθυσμού στα σχολεία της περιοχής και όχι μόνο.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Εφημερίους για την φιλότιμη προσπάθειά τους να διευθετήσουν το ιερατικό τους έργο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε περίοδο υγειονομικής κρίσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και ζήτησε προσήλωση στην τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ζήτησε, επίσης, να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη του πνευματικού, κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, προκειμένου η Εκκλησία μας να εξακολουθήσει να ανταποκρίνεται επαρκώς στις αυξημένες ποικίλες ανάγκες της εποχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων