06/12/2019 06/12/2019 Την Σύλληψη της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης εορτάζει η Εκκλησία μας την Δευτέρα 9/12. Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου (Ζαλόγγου – Ναυαρίνου), όπου την παραμονή της εορτής, στις 5.30μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή τεμαχίου Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρος Ρηγίνου, Επισκόπου Σκοπέλου, το οποίο θα παραμείνει στον Ναό ως...
06 Δεκεμβρίου, 2019 - 16:46
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2019 - 16:28

Ιερό Λείψανο του Αγίου Ιερομάρτυρος Ρηγίνου στον Βόλο

Διαδώστε:
Ιερό Λείψανο του Αγίου Ιερομάρτυρος Ρηγίνου στον Βόλο

Την Σύλληψη της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης εορτάζει η Εκκλησία μας την Δευτέρα 9/12.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου (Ζαλόγγου – Ναυαρίνου), όπου την παραμονή της εορτής, στις 5.30μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή τεμαχίου Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρος Ρηγίνου, Επισκόπου Σκοπέλου, το οποίο θα παραμείνει στον Ναό ως μόνιμη ευλογία. Το Ιερό Λείψανο θα υποδεχθεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του λαού και αμέσως μετά θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Ποιμενάρχου μας, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει τα εγκαίνια του νέου Πνευματικού Κέντρου του Ναού, το οποίο έγινε με δωρεά του Ιδρύματος Δεληγεώργη.

Στις 10.00μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1.00π.μ.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 5.30μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση της Αγίας Άννης.

 

(ΦΩΤΟ: www.saint.gr / Το σημείο αποκεφαλισμού του Αγίου Ρηγίνου)

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων