04/03/2019 04/03/2019 Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος στις 28 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τους πνευματικούς με θέμα την αυτοκτονία. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, στα πλαίσια των ποιμαντικών της δράσεων, διοργάνωσε στις 28 Φεβρουαρίου 2019 ημερίδα για τους Πνευματικούς, με θέμα την αυτοκτονία. Η ημερίδα απετέλεσε μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, το οποίο εκκινεί...
04 Μαρτίου, 2019 - 11:46
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2019 - 11:47

Ημερίδα για την αυτοκτονία στη Μητρ.Δημητριάδος

Διαδώστε:
Ημερίδα για την αυτοκτονία στη Μητρ.Δημητριάδος

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος στις 28 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τους πνευματικούς με θέμα την αυτοκτονία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, στα πλαίσια των ποιμαντικών της δράσεων, διοργάνωσε στις 28 Φεβρουαρίου 2019 ημερίδα για τους Πνευματικούς, με θέμα την αυτοκτονία. Η ημερίδα απετέλεσε μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, το οποίο εκκινεί από την επιθυμία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου και αποσκοπεί στην έγκαιρη, συντονισμένη και όσον το δυνατό πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των αυτοκτονικών περιστατικών. Η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργασίας με όλους τους φορείς υγείας, και δη της ψυχικής, καθώς και μία εικοσιτετράωρη τηλεφωνική γραμμή παρέμβασης, ώστε αφενός να παρέχεται προς όλους προληπτική ενημέρωση, και αφετέρου να καθίσταται δυνατή η άμεση υποστήριξη ανθρώπων που βρίσκονται σε απόγνωση.

Η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου έχει απαιτήσεις, τόσο σε επίπεδο υλικοτεχνικών δομών και έμψυχου δυναμικού, όσο και σε επίπεδο γνώσεων. Για να αποφευχθούν, λοιπόν, η κατασπατάληση οικονομικών πόρων και πολύτιμου χρόνου, η καταπόνηση των λειτουργών αλλά και η αλληλοεπικάλυψη σε παροχή υπηρεσιών, πρόβαλλε ως απαραίτητη η αξιοποίηση των ήδη υπαρχουσών δομών και η μεταξύ τους συνεργασία. Μέσα σ’ αυτό το πνεύμα δράσης, έγινε μια διερεύνηση για συνεργασία με το Φορέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού Κεφαλαίου για την Αντιμετώπιση του Κοινωνικού Αποκλεισμού, τον επονομαζόμενο «Κλίμακα», που είναι ο μοναδικός φορέας σε πανελλαδική εμβέλεια, ο οποίος κατέχει 24ώρη τηλεφωνική γραμμή παρέμβασης.

Ομιλητές ήταν ο ψυχίατρος και επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου κ. Κυριάκος Κατσαδώρος, με θέμα «Περί ψυχικής υγείας» και η συντονίστρια του κέντρου ημέρας κ. Όλγα Θεοδωρικάκου με θέμα «Η αναγκαιότητα πρωτοβουλιών στην πρόληψη της αυτοκτονίας». Τα ζητήματα που αναλύθηκαν εκτενώς αφορούσαν στον καθορισμό της ψυχικής υγείας, στο νέο πνεύμα που διέπει τις σχέσεις των ειδικών ψυχικής υγείας και ποιμένων, στον σημαντικό ρόλο της πίστης, αναφορικά με την διαμόρφωση ψυχικής ανθεκτικότητας, στους μύθους σχετικά με την αυτοκτονία, στους παράγοντες προστασίας και ευαλωτότητας, στα προειδοποιητικά μηνύματα για την εμφάνιση της αυτοχειρίας, σε πρακτικές συμβουλές για χειρισμούς περιστατικών με αυτοκτονικούς ιδεασμούς, σε στατιστικά στοιχεία επιδημιολογικών μελετών κ.λπ.

Η ημερίδα, που συντόνισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, έκλεισε με αμφίδρομες ευχαριστίες και προτάσεις για ανανέωση της όλης προσπάθειας, εστιασμένης, πλέον, σε θέματα χειρισμών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων