16/09/2022 17/09/2022 «Ο Χριστός, καλώντας τους μαθητές, επιμένει στην ελευθερία του ανθρώπου, έχοντας πλάσει τον άνθρωπο από αγάπη κι έχοντας δώσει σ’αυτόν αυτό το δώρο της ελευθερίας. Μια ελευθερία όπου ο άνθρωπος μπορεί ακόμα και να αρνείται τον ίδιο του τον δημιουργό, συνεχίζει να θέλει τον άνθρωπο με ελευθερία κοντά Του» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...
16 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:22
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2022 - 0:55

Μήνυμα Μητροπολίτη Δημητριάδος για την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Διαδώστε:
Μήνυμα Μητροπολίτη Δημητριάδος για την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

«Ο Χριστός, καλώντας τους μαθητές, επιμένει στην ελευθερία του ανθρώπου, έχοντας πλάσει τον άνθρωπο από αγάπη κι έχοντας δώσει σ’αυτόν αυτό το δώρο της ελευθερίας. Μια ελευθερία όπου ο άνθρωπος μπορεί ακόμα και να αρνείται τον ίδιο του τον δημιουργό, συνεχίζει να θέλει τον άνθρωπο με ελευθερία κοντά Του» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του με αφορμή την επερχόμενη Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

 

 

Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου:

«”Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἀκολουθεῖν…” (Μάρκ. 8, 34).

Ο Χριστός, καλώντας τους μαθητές, επιμένει στην ελευθερία του ανθρώπου, έχοντας πλάσει τον άνθρωπο από αγάπη κι έχοντας δώσει σ’αυτόν αυτό το δώρο της ελευθερίας. Μια ελευθερία όπου ο άνθρωπος μπορεί ακόμα και να αρνείται τον ίδιο του τον δημιουργό, συνεχίζει να θέλει τον άνθρωπο με ελευθερία κοντά Του. Ζητάει ανθρώπους της καρδιάς που ξέρουν τι θα πει αλήθεια, και αλήθεια είναι ο Θεός, και ο Θεός είναι αγάπη και η αγάπη είναι ελευθερία και μόνο στον Χριστό κοντά, ο άνθρωπος μπορεί να βιώσει αυτή την ελευθερία. Ακόμα και πάνω απ’τον Σταυρό και μέσα από την εμπειρία της Αναστάσεως καλεί ελεύθερους ανθρώπους και σήμερα ο Χριστός είναι η δική μας ελευθερία από τον εγωισμό κι από έναν κόσμο που μας καλεί συνεχώς σε δουλεία. Η αγάπη του Χριστού είναι η ελευθερία μας.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων