09/12/2022 10/12/2022 «Άραγε φέτος, ποιά δικαιολογία θα βρούμε για να αρνηθούμε τη μεγάλη πρόσκληση, να πάρουμε μέρος στο δείπνο της ευχαριστίας των Χριστουγέννων;», διερωτάται, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ενόψει της επερχόμενης Κυριακής ΙΑ’ Λουκά.  «Η εκκλησία μας προετοιμάζει από αυτή την Κυριακή, υπενθυμίζοντας την παραβολή...
09 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:54
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2022 - 0:58

Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για την Κυριακή ΙΑ΄ Λουκά

Διαδώστε:
Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για την Κυριακή ΙΑ΄ Λουκά

«Άραγε φέτος, ποιά δικαιολογία θα βρούμε για να αρνηθούμε τη μεγάλη πρόσκληση, να πάρουμε μέρος στο δείπνο της ευχαριστίας των Χριστουγέννων;», διερωτάται, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ενόψει της επερχόμενης Κυριακής ΙΑ’ Λουκά.

«Η εκκλησία μας προετοιμάζει από αυτή την Κυριακή, υπενθυμίζοντας την παραβολή του Χριστού. Στο Μεγάλο Δείπνο, εύσχημες δικαιολογίες βρήκαν οι πρώτοι προσκεκλημένοι. Καλά έργα έκαναν αλλά έχασαν την ευκαιρία να ανταποκριθούν στην αγάπη του Κυρίου. Εμείς λαμβάνουμε σήμερα τη μεγάλη πρόσκληση να ετοιμαστούμε για το όντως δείπνο της χαράς των Χριστουγέννων, αυτό το δείπνο που μας κάνει ένα με τον Θεό που γίνεται άνθρωπος, για μας τους ανθρώπους και για τη σωτηρία μας. Άραγε θα ανήκουμε στους εκλεκτούς; Είναι όλοι προσκεκλημένοι, αλλά λίγοι θα είναι οι εκλεκτοί. Πού διαλέγουμε να ανήκουμε; Από μας εξαρτάται! Ας αφήσουμε τις εύσχημες δικαιολογίες και ας πούμε “Ναι!” στην Αγάπη του Χριστού, που μας περιμένει! Καλά Χριστούγεννα!», συμπληρώνει ο Σεβασμιώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων