19/04/2024 20/04/2024 Μια σύντομη ερμηνεία του Ευαγγελικού αναγνώσματος της επερχόμενης Ε’ Κυριακής των Νηστειών που περιγράφει μια από τις τελευταίες συνομιλίες του Κυρίου με τους μαθητές Του πριν από το Πάθος, παρουσιάζει σε ένα από τα καθιερωμένα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. Δείτε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα:  Αναλυτικά το μήνυμα του...
19 Απριλίου, 2024 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2024 - 0:22

Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για το Ευαγγέλιο της Ε’ Κυριακής των Νηστειών

Διαδώστε:
Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για το Ευαγγέλιο της Ε’ Κυριακής των Νηστειών

Μια σύντομη ερμηνεία του Ευαγγελικού αναγνώσματος της επερχόμενης Ε’ Κυριακής των Νηστειών που περιγράφει μια από τις τελευταίες συνομιλίες του Κυρίου με τους μαθητές Του πριν από το Πάθος, παρουσιάζει σε ένα από τα καθιερωμένα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Δείτε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα:

Αναλυτικά το μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου:

« “‘Oποιος θέλει να είναι από σας πρώτος πρέπει να γίνει υπηρέτης όλων.” Μ’αυτά τα λόγια ο Χριστός μιλάει στους μαθητές και τους προετοιμάζει για τη μεγάλη θυσία. Ξέρει ότι έρχεται η ώρα του Γολγοθά. Και οι μαθητές ζητούν πρωτοκαθεδρίες. Μα, ο Χριστός, δεν δίνει τέτοιες θέσεις. Δίνει μόνο τη θέση του Διακόνου, της Θυσίας, της Προσφοράς, της Αγάπης. Εάν θέλεις να είσαι πρώτος, γίνε τελευταίος και πρόσφερε στους άλλους. Μακάρι όσοι διεκδικούν σήμερα την πρωτιά στην Ελλάδα, να είναι αυτοί που θα διακονήσουν αυτόν τον τόπο, αλλά κι ο καθένας από μας. Πρέπει να έχουμε συνείδηση ότι γινόμαστε διάκονοι και αδελφοί σ’αυτούς που έχουν ανάγκη, εάν θέλουμε να προχωρήσουμε στον Γολγοθά που φέρνει την Ανάσταση.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων