29/10/2023 29/10/2023 Με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της Κυριακής Ζ΄Λουκά που αναφέρεται στο θαύμα της ανάστασης της κόρης του αρχισυναγώγου από τον Χριστό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του, εκφράζει τον προβληματισμό του για την απώλεια της ζωής κάθε ανθρώπου, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών, εξαιτίας των πολέμων στον κόσμο. Αναλυτικά...
29 Οκτωβρίου, 2023 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2023 - 3:22

Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για το Ευαγγέλιο της Κυριακής Ζ΄Λουκά με αναφορές στον πόλεμο

Διαδώστε:
Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για το Ευαγγέλιο της Κυριακής Ζ΄Λουκά με αναφορές στον πόλεμο

Με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της Κυριακής Ζ΄Λουκά που αναφέρεται στο θαύμα της ανάστασης της κόρης του αρχισυναγώγου από τον Χριστό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του, εκφράζει τον προβληματισμό του για την απώλεια της ζωής κάθε ανθρώπου, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών, εξαιτίας των πολέμων στον κόσμο.

Αναλυτικά το μήνυμα:

«Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ο Χριστός, δίνει ζωή σ’ένα νεκρό κορίτσι 12 χρονών, την κόρη του αρχισυναγώγου. Κι ενώ αυτό είναι το μήνυμα για το τι είναι τελικά ο Χριστός για όλους τους ανθρώπους, για το τι μέλλει γενέσθαι, με την Ανάσταση όλων των ανθρώπων, εμείς ζούμε μια τραγική πραγματικότητα στον κόσμο σήμερα, με παιδιά που χάνονται στον πόλεμο. Που γίνονται θύματα αθώα ενός τρόπου ζωής, που μέσα από τη βία, θέλει να λύσει τα προβλήματα.
Πόσο ευχόμαστε και προσευχόμαστε, με αφορμή αυτή την περικοπή, ο Θεός να φωτίσει, επιτέλους να παρθούν δίκαιες αποφάσεις, να υπάρξει μιά δικαιοσύνη για συνύπαρξη λαών, , και η τρομοκρατία, αλλά η ειρήνη, η αξιοπρέπεια και η αξία της ζωής του κάθε ανθρώπου και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων