23/03/2023 23/03/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ανήρτησε ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα ενόψει της Δ’ Στάσης των Χαιρετισμών και της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Αναλυτικά το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου: “Χαῖρε κεχαριτωμένη, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ.” “Ο χαιρετισμός του αγγέλου θα κυριαρχήσει μαζί με τα “Χαίρε” του Ακαθίστου Ύμνου, αυτή την Παρασκευή, παραμονή της...
23 Μαρτίου, 2023 - 21:18
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2023 - 21:20

Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για τους Δ’ Χαιρετισμούς

Διαδώστε:
Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για τους Δ’ Χαιρετισμούς

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ανήρτησε ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα ενόψει της Δ’ Στάσης των Χαιρετισμών και της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Αναλυτικά το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:

“Χαῖρε κεχαριτωμένη, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ.”

“Ο χαιρετισμός του αγγέλου θα κυριαρχήσει μαζί με τα “Χαίρε” του Ακαθίστου Ύμνου, αυτή την Παρασκευή, παραμονή της εορτής του Ευαγγελισμού. Και η απάντηση της Παναγίας μας είναι μιά απάντηση ελευθερίας: «Ἰδού ἡ δούλη Κυρίου· γένοιτό μοι κατά τό ρῆμά σου». Η Παναγία δέχεται την πρόκληση και πρόσκληση και αφήνεται στο θέλημα του Θεού. Και δεν υπάρχει πιό ελεύθερη πράξη από αυτή. Μακάριοι αυτοί που ελεύθερα παραδίδουν τη ζωή τους στον Θεό, γιατί και αυτό είναι κατ’εξοχήν ελευθερία, αυτό είναι χαρά και αγαλλίαση, αυτό είναι σωτηρία. Μας καλεί ο Κύριος να ζήσουμε μαζί Του, την Αληθινή Ελευθερία. Κι αυτή την ελευθερία που γιορτάζουμε ως γένος και έθνος, είναι μιά ελευθερία μόνο εν Χριστώ, γιατί τότε είναι ολοκληρωμένη, αληθινή και αυθεντική. Μακάρι να την ζήσουμε!”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων