11/06/2024 11/06/2024 Ως εμπνευστή και παράδειγμα για πολλούς υποψηφίους ιερείς χαρακτηρίζει σε μήνυμά του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, τον μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Κίτρους κυρό Αγαθόνικο.  “Αισθάνομαι επιτακτική την ανάγκη, να εκφράσω λόγια ευγνωμοσύνης για τον αείμνηστο -πλέον- Μητροπολίτη πρώην Κίτρους και Κατερίνης Αγαθόνικο. Τον γνωρίσαμε ως ιεροκήρυκα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στα νεανικά μας...
11 Ιουνίου, 2024 - 10:06

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος για την κοίμηση του Μητροπολίτη πρώην Κίτρους Αγαθονίκου

Διαδώστε:
Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος για την κοίμηση του Μητροπολίτη πρώην Κίτρους Αγαθονίκου

Ως εμπνευστή και παράδειγμα για πολλούς υποψηφίους ιερείς χαρακτηρίζει σε μήνυμά του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, τον μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Κίτρους κυρό Αγαθόνικο.

“Αισθάνομαι επιτακτική την ανάγκη, να εκφράσω λόγια ευγνωμοσύνης για τον αείμνηστο -πλέον- Μητροπολίτη πρώην Κίτρους και Κατερίνης Αγαθόνικο. Τον γνωρίσαμε ως ιεροκήρυκα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στα νεανικά μας χρόνια. Μας ενέπνευσε με τον λόγο και το παράδειγμά του. Υπήρξε ο ίδιος εμπνευστής πολλών υποψηφίων ιερέων, εκεί, στο εκκλησιαστικό σχολείο της Τήνου. Στο όνομά του πολλοί έβλεπαν, αυτόν που ήθελαν να μοιάσουν στην ζωή τους, να γίνουν αυθεντικοί ιερείς της Εκκλησίας και βέβαια, ως επίσκοπος, αναδείχθηκε, απλός και ταπεινός ποιμένας, αληθινός και στοργικός πατέρας για όλους, ένας επίσκοπος που με την πραότητά του, με το λόγο της αλήθειας του και τον ενωτικό του λόγο, υπήρξε πάντοτε παράδειγμα προς μίμηση. Και στη δική μας επισκοπική διακονία, διαδραμάτισε το να είμαστε στον Βόλο, σημαντικότατο ρόλο. Η υποδειγματική νοσηλεία του, του διαδόχου του Γεωργίου και η μακρά διάρκεια της ασθένειάς του, είναι για όλους μας παράδειγμα προς μίμηση. Καταγράφεται στην ιστορία της σύγχρονης εκκλησιαστικής μας ζωής. Ας έχουμε την ευχή του. Να είναι αιώνια η μνήμη του και είθε να συλλειτουργήσουμε στο ουράνιο θυσιαστήριο, αμήν.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων