01/12/2023 01/12/2023 Παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, για την Κυριακή ΙΔ΄ Λουκά.  Διαβάστε τα όσα ανέφερε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος: “Αυτή την Κυριακή η Εκκλησία μας στην ευαγγελική περικοπή διασώζει το θαύμα της θεραπείας του τυφλού στην Ιεριχώ. Ο Χριστός θεραπεύει έναν τυφλό που τον φώναξε, που φώναξε...
01 Δεκεμβρίου, 2023 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2023 - 15:28

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60” – Είναι Κυριακή ΙΔ-Λουκά (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60” – Είναι Κυριακή ΙΔ-Λουκά (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, για την Κυριακή ΙΔ΄ Λουκά.

Διαβάστε τα όσα ανέφερε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος:

“Αυτή την Κυριακή η Εκκλησία μας στην ευαγγελική περικοπή διασώζει το θαύμα της θεραπείας του τυφλού στην Ιεριχώ. Ο Χριστός θεραπεύει έναν τυφλό που τον φώναξε, που φώναξε φωνή μεγάλη. Και παρ’όλο ότι ήταν όχλος πολύς, ο Χριστός τον άκουσε και του χάρισε τα μάτια του σώματος και τα μάτια της ψυχής. Κατά συγκυρία, αυτή την Κυριακή, είναι η παγκόσμια ημέρα για άτομα με αναπηρία. Όλα αυτά τα άτομα, τους ανθρώπους, τους συνανθρώπους μας, που είναι ανάμεσά μας και θέλουν από μας μια ισότητα. Όχι τη συμπόνοια μας ή τη λύπη μας. Θέλουν να τους δώσουμε τις ευκαιρίες που έχουμε κι εμείς. Την ευκαιρία που έχει κάθε άνθρωπος σ’αυτή την κοινωνία, αρκεί να διακρίνουμε τη φωνή τους, αρκεί να ακούσουμε τι ειλικρινά θέλουν από μας. Είναι οι δικοί μας άνθρωποι. Κανείς δεν μας έχει πει ότι δεν θα βρεθούμε κι εμείς κάποια στιγμή στη δική τους θέση. Ας κάνουμε ό,τι πρέπει. Ας είμαστε μιά κοινωνία που θα ανοίξει κάθε δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία. Το χρωστάμε, αν θέλουμε να είμαστε του Χριστού”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων