20/05/2022 20/05/2022 Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής της Σαμαρείτιδος.  “Χριστός Ανέστη! Στον διάλογο με τη Σαμαρείτιδα ο Χριστός σπάει κάθε κατεστημένο και προκατάληψη. Συνομιλεί μόνος του με μιά γυναίκα και μάλιστα αλλόφυλη. Αλλά αυτή η συνομιλία, μεταμορφώνει τη γυναίκα. Από...
20 Μαΐου, 2022 - 11:59
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2022 - 12:04

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60” – Είναι Κυριακή της Σαμαρείτιδος

Διαδώστε:
Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60” – Είναι Κυριακή της Σαμαρείτιδος

Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής της Σαμαρείτιδος.

“Χριστός Ανέστη! Στον διάλογο με τη Σαμαρείτιδα ο Χριστός σπάει κάθε κατεστημένο και προκατάληψη. Συνομιλεί μόνος του με μιά γυναίκα και μάλιστα αλλόφυλη. Αλλά αυτή η συνομιλία, μεταμορφώνει τη γυναίκα. Από απόβλητη και αμαρτωλή, γίνεται οσία και αγία. Φέρνει στους δικούς της ανθρώπους, το μήνυμα της σωτηρίας του Μεσσία. Είναι αυτή που διψάει την Αλήθεια και ο Χριστός, είναι η Αλήθεια, είναι η Οδός, είναι η Ζωή. Κι όποιος τον συναντήσει και διαλεχθεί μαζί Του, δεν μπορεί παρά να μεταμορφωθεί. Να αλλοιωθεί, να αλλάξει. Αυτό φέρνει ο Χριστός, ο Αναστημένος Ιησούς στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Μακάρι κι εμείς σήμερα στην εποχή μας να σπάσουμε προκαταλήψεις και κατεστημένα και να γίνουμε οι άνθρωποι του Χριστού, που φέρνουμε το άγγελμα της σωτηρίας σε όλους τους ανθρώπους. Χριστός Ανέστη!”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων