17/05/2024 17/05/2024 Παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, για την Κυριακή των Μυροφόρων. “Χριστός Ανέστη! Οι Μυροφόρες έδωσαν το όνομά τους σ’αυτή την Κυριακή γιατί ακριβώς η Ευαγγελική περικοπή αναφέρει την τόλμη τους. Την τόλμη να προσεγγίσουν τον τάφο του Ιησού παρόλο που ήξεραν ότι ο λίθος δεν ήταν...
17 Μαΐου, 2024 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2024 - 16:49

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60” – Είναι Κυριακή των Μυροφόρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60” – Είναι Κυριακή των Μυροφόρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, για την Κυριακή των Μυροφόρων.

“Χριστός Ανέστη!

Οι Μυροφόρες έδωσαν το όνομά τους σ’αυτή την Κυριακή γιατί ακριβώς η Ευαγγελική περικοπή αναφέρει την τόλμη τους.

Την τόλμη να προσεγγίσουν τον τάφο του Ιησού παρόλο που ήξεραν ότι ο λίθος δεν ήταν εύκολο να αποκυλιστεί. Κι όμως!

Χάρη σ’αυτή την τόλμη και την αγάπη έγιναν πρώτες αυτές, μάρτυρες της Αναστάσεως του Χριστού. Ο Χριστός τίμησε πάντοτε τις γυναίκες και η Εκκλησία μας τιμά τις γυναίκες, η εποχή μας όμως δυστυχώς, με υποτίμηση της γυναίκας οδηγεί πολλές φορές με βία και στον ίδιο τον θάνατο. Πολλές γυναίκες.

Είναι ευθύνη όλων μας να βρούμε και πάλι αυτή την ενότητα, την αληθινή αγάπη που σέβεται ο ένας τον άλλον και κυρίως να τιμήσουμε και πάλι τις μητέρες, τις γυναίκες, τις συζύγους, τις αδελφές. Αυτές, που ξέρουν να θυσιάζονται και να τολμούν. Η ημέρα αυτή, αφιερώνεται στις γυναίκες που έχουν την τόλμη της Αληθινής και ουσιαστικής Αγάπης.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων