24/05/2024 24/05/2024 Παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, για την Κυριακή του Παραλύτου.  Διαβάστε τα όσα ανέφερε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος: «Θέλεις υγιής γενέσθαι; …μηκέτι αμάρτανε» (Ιωάν. 5, 1-15) Ο Χριστός δύο φορές συνάντησε τον παραλυτικό. Την πρώτη φορά τον ρώτησε εάν θέλει να γίνει καλά, γιατί ο Χριστός...
24 Μαΐου, 2024 - 10:49
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2024 - 10:23

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60 ” – Είναι Κυριακή του Παραλύτου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60 ” – Είναι Κυριακή του Παραλύτου (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, για την Κυριακή του Παραλύτου.


Διαβάστε τα όσα ανέφερε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος:

«Θέλεις υγιής γενέσθαι; …μηκέτι αμάρτανε» (Ιωάν. 5, 1-15) Ο Χριστός δύο φορές συνάντησε τον παραλυτικό. Την πρώτη φορά τον ρώτησε εάν θέλει να γίνει καλά, γιατί ο Χριστός δεν εκβιάζει, δεν απαιτεί, ρωτάει. Θέλει με την καρδιά κάποιος να πει: “Ναι Κύριε, θέλω να γίνω καλά!” Και βέβαια θεραπεύθηκε ο παραλυτικός. Και τη δεύτερη φορά, που συνήντησε και πάλι τον Χριστό, όταν οι Φαρισαίοι του έλεγαν ότι ήταν Σάββατο και δεν έπρεπε να θεραπευθεί, ο Χριστός του είπε την πιό μεγάλη αλήθεια. “Θέλεις να παραμείνεις υγιής; Μην ξαναμαρτήσεις”. Τελικά η αμαρτία μας κρατάει παραλυτικούς. Και ο Χριστός θέλει ελεύθερα να πούμε: “Ναι Κύριε, δεν θέλω να παραμείνω παραλυτικός, θέλω να είμαι υγιής, γι’αυτό ακολουθώ τα βήματά Σου, το θέλημά Σου. Θέλω να είμαι μαζί Σου, αναστημένος. Αμήν!”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων