07/01/2023 07/01/2023 Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος στην τακτική επικοινωνία που έχει αναπτύξει με το ποίμνιό του ετοίμασε το εβδομαδιαίο βίντεο στο οποίο αναλύει την Κυριακή μετά τα Φώτα. “Κυριακή μετά τα Φώτα. Σήμερα ολοκληρώνεται ο εορτολογικός κύκλος αυτών των ημερών. Προσκυνήσαμε τον Χριστό, ως νήπιο στη φάτνη της Βηθλεέμ. Τον είδαμε να έρχεται ως...
07 Ιανουαρίου, 2023 - 16:11
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2023 - 16:31

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60’’ – Κυριακή μετά τα Φώτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60’’ – Κυριακή μετά τα Φώτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος στην τακτική επικοινωνία που έχει αναπτύξει με το ποίμνιό του ετοίμασε το εβδομαδιαίο βίντεο στο οποίο αναλύει την Κυριακή μετά τα Φώτα.

“Κυριακή μετά τα Φώτα. Σήμερα ολοκληρώνεται ο εορτολογικός κύκλος αυτών των ημερών. Προσκυνήσαμε τον Χριστό, ως νήπιο στη φάτνη της Βηθλεέμ. Τον είδαμε να έρχεται ως άνθρωπος και να δέχεται την περιτομή. Και ταυτόχρονα ζήσαμε τη χαρά της παρουσίας του Τριαδικού Θεού, όπου το βάπτισμα Του, έυδόκησε ο Θεός Πατήρ και το Πνεύμα ωσεί περιστερά. Και σήμερα, καλούμεθα να πάρουμε τους πρώτους λόγους του: «μετανοείτε ήγγικε γαρ η βασιλεία των ουρανών». Ελάτε να συνεχίσουμε τη γιορτή. Γιατί αυτή η μετάνοια που μας καλεί, δεν είναι κατάθλιψη, αλλά χαρά. Είναι ένας τρόπος ζωής, που γνωρίζουμε αληθινά τον εαυτό μας, που μαθαίνουμε να συγχωρούμε τον αδελφό μας, που μπορούμε να είμαστε δεκτικοί στη δική Του αγάπη και να κάνουμε την αγάπη πράξη ζωής. Αυτό ζητάει ο Χριστός από μας ελάτε να συνεχίσουμε τη γιορτή. Τούτη η χρονιά να είναι ευλογημένη για όλους μας. Αμήν.”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων