21/06/2024 21/06/2024 Στην Κυριακή της Πεντηκοστής αναφέρεται στο σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.  “”Πεντηκοστὴν ἑορτάζομεν, καὶ Πνεύματος ἐπιδημίαν.” Είναι η μέρα της Πεντηκοστής, ημέρα της Εκκλησίας, αλλά ταυτόχρονα του Αγίου Πνεύματος η επιδημία, έφερε την κοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, δηλαδή αυτό που είναι και επικοινωνία. Οι Μαθητές μίλησαν όλες...
21 Ιουνίου, 2024 - 10:54
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2024 - 10:56

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για την Κυριακή της Πεντηκοστής (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για την Κυριακή της Πεντηκοστής (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Κυριακή της Πεντηκοστής αναφέρεται στο σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

“”Πεντηκοστὴν ἑορτάζομεν, καὶ Πνεύματος ἐπιδημίαν.” Είναι η μέρα της Πεντηκοστής, ημέρα της Εκκλησίας, αλλά ταυτόχρονα του Αγίου Πνεύματος η επιδημία, έφερε την κοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, δηλαδή αυτό που είναι και επικοινωνία. Οι Μαθητές μίλησαν όλες τις γλώσσες. Έγιναν κατανοητοί απ’όλους τους ανθρώπους και οι ίδιοι κατάλαβαν τον κάθε άνθρωπο. Έτσι λειτουργούμε μέσα στην Εκκλησία. Κατανοούμε ο ένας τον άλλον γιατί πιστεύουμε ακλόνητα ότι είμαστε ζωντανές εικόνες του Θεού. Στην εποχή της βίας και μάλιστα της ενδοοικογενειακής βίας, όπου τις περισσότερες φορές οι γυναίκες γίνονται θύματα ενός δήθεν ανδρισμού, προτείνεται ως καρπός του Αγίου Πνεύματος η Αληθινή Αγάπη, η Στοργή, η Προσφορά, η Θυσία, η Καταλλαγή. Μέσα στην Εκκλησία υπάρχει Άγιο Πνεύμα, υπάρχει Ειρήνη, Ενότητα. Αυτή χρειαζόμαστε και στην εποχή μας όλοι, Αμήν.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων