22/01/2022 22/01/2022 Με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής του τυφλού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ετοίμασε ένα ακόμα σύντομα βιντεάκι, όπου μέσα σε 60 δευτερόλεπτα δίνει την ουσία του αναγνώσματος. «Στον τυφλό της Ιεριχούς, εμπόδιο είναι αυτοί που ακολουθούν τον Χριστό. Ενώ αυτός φωνάζει τον Υιό του Δαβίδ να τον λυτρώσει και να...
22 Ιανουαρίου, 2022 - 13:07
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2022 - 13:08

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για την Κυριακή του Τυφλού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για την Κυριακή του Τυφλού

Με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής του τυφλού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ετοίμασε ένα ακόμα σύντομα βιντεάκι, όπου μέσα σε 60 δευτερόλεπτα δίνει την ουσία του αναγνώσματος.

«Στον τυφλό της Ιεριχούς, εμπόδιο είναι αυτοί που ακολουθούν τον Χριστό. Ενώ αυτός φωνάζει τον Υιό του Δαβίδ να τον λυτρώσει και να τον θεραπεύσει, αυτοί που ακολουθούν τον Χριστό, τον εμποδίζουν να φτάσει σ’ Αυτόν. Πολλές φορές συμβαίνει αυτό ακόμα και σήμερα. Πολλοί που θεωρούν τον εαυτό τους, μαθητές και οπαδούς του Χριστού, με τη στάση τους, να εμποδίζουν αυτούς που είναι έτοιμοι να φωνάξουν και να ζητήσουν λύτρωση και σωτηρία απ’ τον Χριστό.
Αλήθεια, μήπως ανήκουμε κι εμείς σ’ αυτούς που τούτη την εποχή ιδιαίτερα με τη στάση που τηρούμε, εμποδίζουμε αυτούς που θά ’θελαν να δούνε στο πρόσωπο του Χριστού τον Σωτήρα και Λυτρωτή;
Καμιά φορά η στάση μας στέκεται εμπόδιο για να δουν τυφλοί το φως τους και η ευθύνη, είναι δική μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων