10/08/2022 11/08/2022 Με αφορμή τους εικονογραφικούς τύπους της Παναγίας μας, παρακολουθήστε ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο. Σε αυτό το βίντεο ο Σεβασμιώτατος ομιλεί για την Παναγία τη Γοργοϋπήκοο:  Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου: «Παναγία η Γοργοϋπήκοος. Μια αγαπητή εικόνα σε όλους. Η...
10 Αυγούστου, 2022 - 20:49
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2022 - 0:50

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος περιγράφει την εικόνα της Παναγίας Γοργοεπηκόου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος περιγράφει την εικόνα της Παναγίας Γοργοεπηκόου

Με αφορμή τους εικονογραφικούς τύπους της Παναγίας μας, παρακολουθήστε ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Σε αυτό το βίντεο ο Σεβασμιώτατος ομιλεί για την Παναγία τη Γοργοϋπήκοο:

Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου:

«Παναγία η Γοργοϋπήκοος. Μια αγαπητή εικόνα σε όλους. Η πρώτη της εικόνα βρίσκεται στη Μονή Δοχειαρείου, του Αγίου Όρους. Τον 16ο αιώνα θεράπευσε έναν μοναχό και του έδωσε και πάλι το φως του. Είχε ασεβείς απέναντί της, αλλά η μετάνοια τον έσωσε. Από τότε υποσχέθηκε η Παναγία να υπακούει γρήγορα στα αιτήματα των πιστών. Η ίδια, μοναδικό υπόδειγμα υπακοής. Και εμείς με την υπακοή μας διασώζουμε την ενότητα μέσα στην Εκκλησία και ταυτόχρονα έχουμε τη μεγάλη προϋπόθεση για να εισακουστεί το αίτημά μας από την Παναγία για να μας δώσει αυτό που ζητάμε. Η Γοργοϋπήκοος μας δείχνει το δρόμο της υπακοής. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της εικόνας, το πέλμα του Χριστού, είναι γυμνό στο δεξί του πόδι για να θυμίζει τη θυσία Του, και μ’αυτό, χτύπησε το κακό, τον διάβολο.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων