07/08/2022 08/08/2022 Με αφορμή τους εικονογραφικούς τύπους της Παναγίας μας, παρακολουθήστε ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο. Σε αυτό το βίντεο ο Σεβασμιώτατος ομιλεί για την Παναγία τη Θρηνωδούσα:  Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου: «Μιά ξεχωριστή εικόνα της Παναγίας μας είναι αυτή της...
07 Αυγούστου, 2022 - 20:52
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2022 - 1:07

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος περιγράφει την εικόνα της Παναγίας της Θρηνωδούσας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος περιγράφει την εικόνα της Παναγίας της Θρηνωδούσας

Με αφορμή τους εικονογραφικούς τύπους της Παναγίας μας, παρακολουθήστε ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Σε αυτό το βίντεο ο Σεβασμιώτατος ομιλεί για την Παναγία τη Θρηνωδούσα:

Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου:

«Μιά ξεχωριστή εικόνα της Παναγίας μας είναι αυτή της Θρηνωδούσας. Είναι και πάλι η Παναγία χωρίς τον Χριστό αλλά, στέκεται δίπλα στον Εσταυρωμένο Ιησού. Είναι η πονεμένη μάνα. Είναι αυτή που βλέπει τον Μονογενή της Υιό να φτάνει στο έσχατο σημείο της ανθρώπινης ταπείνωσης και ο αγιογράφος την παρουσιάζει με πόνο αλλά δωρικά. Είναι αυτή που σκέπτεται ακουμπώντας το χέρι της στο σαγόνι της και προσεγγίζει το μυστήριο της Σταύρωσης, γιατί ξέρει ότι απ’αυτό θα προέλθει η σωτηρία των ανθρώπων. Είναι η πονεμένη μάνα που στέκεται στον πόνο κάθε ανθρώπου, είναι αυτή που ξέρει από πόνο και κατανοεί και τον δικό μας πόνο όταν τον καταθέτουμε στη χάρη της. Κι εμείς, είμαστε δικά της παιδιά και θα γιορτάσουμε με χαρά -και θ’αντιμετωπίσουμε κάθε πόνο-, τούτη τη γιορτή της.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων