25/06/2020 25/06/2020 Τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο επισκέφθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Γιόσι Αμράνι. Στην συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών, ο Δ/ντής της agape Hellas κ. Μανώλης Τουφεξής και ο Δ/ντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου δρ Παντελής Καλαϊτζίδης. Ο κ. Πρέσβης...
25 Ιουνίου, 2020 - 13:33
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2020 - 13:36

Ο Πρέσβης του Ισραήλ στον Μητροπολίτη Δημητριάδος

Διαδώστε:
Ο Πρέσβης του Ισραήλ στον Μητροπολίτη Δημητριάδος

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο επισκέφθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Γιόσι Αμράνι. Στην συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών, ο Δ/ντής της agape Hellas κ. Μανώλης Τουφεξής και ο Δ/ντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου δρ Παντελής Καλαϊτζίδης.

Ο κ. Πρέσβης αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο χωρών, που όπως τόνισε, βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο όλων των εποχών, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Ελληνικό πολιτισμό, τέχνες και μουσική, που είναι ιδιαίτερα αγαπητές στον λαό του Ισραήλ, όσο και στην επιλογή ενός εκατομμυρίου Ισραηλινών να επισκέπτονται την χώρα μας κάθε καλοκαίρι.

Ο Ισραηλινός Πρέσβης αναφέρθηκε στο πρόβλημα του ρατσισμού, που ταλαιπωρεί την εποχή μας, επισημαίνοντας ότι ο μόνος τρόπος για να παλέψεις αυτά τα φαινόμενα είναι η εκπαίδευση και η επαφή των ανθρώπων σε διαπροσωπικό επίπεδο.

Αναφερόμενος στο εβραϊκό Ολοκαύτωμα, επεσήμανε ότι «είναι ίσως το σημαντικότερο και τραγικότερο γεγονός στην σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία. Δεν θέλω όμως να μείνουμε στις εκδηλώσεις μνήμης και εκπαίδευσης μόνον για το Ολοκαύτωμα. Δεν πρέπει το Ολοκαύτωμα να καθορίσει και να σημαδέψει το παρόν και το μέλλον των εβραίων. Πρέπει, γνωρίζοντας την ιστορία, τιμώντας την μνήμη των νεκρών, να προχωρήσουμε στο μέλλον. Ας επενδύσουμε στο παρόν και το μέλλον».

Τέλος, ο κ. Πρέσβης, εξήρε την συνεργασία της Μητρόπολης, της Εβραϊκής Κοινότητας Βόλου και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, προκειμένου να έρθουν σε επαφή, πιλοτικά, σε μικρή κλίμακα στην αρχή, παιδιά και νέοι των δύο λαών, για να χαρούν μαζί τη συντροφιά, τη φύση, τη θάλασσα, τη μουσική.

Από την μεριά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στην σημασία των εξαιρετικών σχέσεων των δύο χωρών, ιδίως στην εποχή μας. Μίλησε για την άψογη συνεργασία της Τοπικής μας Εκκλησίας με την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, που είναι βαθειά ριζωμένη στον χρόνο και εδράζεται στην σωτηρία των Εβραίων του Βόλου την περίοδο της Κατοχής. Χαρακτήρισε αυτή την συνεργασία «μοντέλο» για την υπόλοιπη Ελλάδα και εξήρε την συμβολή της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, η οποία εργάζεται για την δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης διαλόγου και συνάντησης μεταξύ θρησκειών και πολιτισμών. Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε και την συμβολή της agape προς την κατεύθυνση αυτή και υπογράμμισε την ταύτιση των απόψεών του με αυτές του Ισραηλινού Πρέσβη για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και την ενίσχυση του διαλόγου των θρησκειών και των πολιτισμών, με επίκεντρο τον άνθρωπο και το μέλλον του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων