28/03/2023 28/03/2023 Μεγίστη ευλογία για την πόλη του Βόλου και την Τοπική Εκκλησία συνιστά η έλευση και ολιγοήμερη παραμονή στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου ιερώτατων σεβασμάτων της πίστης μας, τα οποία θα ενισχύσουν την πνευματική ζωή και το φρόνημα όλων μας, ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος. Πρόκειται για τεμάχια Ιερών Λειψάνων των Αγίων Τριών...
28 Μαρτίου, 2023 - 12:15

Τα Ιερά Λείψανα των Τριών Ιεραρχών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου

Διαδώστε:
Τα Ιερά Λείψανα των Τριών Ιεραρχών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου

Μεγίστη ευλογία για την πόλη του Βόλου και την Τοπική Εκκλησία συνιστά η έλευση και ολιγοήμερη παραμονή στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου ιερώτατων σεβασμάτων της πίστης μας, τα οποία θα ενισχύσουν την πνευματική ζωή και το φρόνημα όλων μας, ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.

Πρόκειται για τεμάχια Ιερών Λειψάνων των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής & Κιλκισίου.          

Τα ιερά σεβάσματα θα κομίσει στον Μητροπολιτικό Ναό, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, στις 6.30 μ.μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος και θα τα υποδεχθεί επισήμως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού.

Θα ακολουθήσει η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής & Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου Ιγνατίου.

Στις 9.30μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 μετά τά μεσάνυκτα.

Τα ιερά σεβάσματα θα παραμείνουν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό έως την Τρίτη 4 Απριλίου και κατά την διάρκεια της ενταύθα παραμονής τους θα εξελιχθεί πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα, το οποίο έχει ως εξής:

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Παρασκευή 31 Μαρτίου

6.30μ.μ. Υποδοχή Ιερών Λειψάνων – Ακάθιστος Ύμνος

9.30μ.μ. Ιερά Αγρυπνία

Σάββατο 1 Απριλίου

7π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία

9.30π.μ. Ευχέλαιο

6μ.μ. Αναστάσιμος Εσπερινός – Απόδειπνο – Θεία Μετάληψη

Κυριακή 2 Απριλίου (Ε΄ Νηστειών)

7-10π.μ. Όρθρος και Α΄ Θεία Λειτουργία

10-11π.μ. Β΄ Θεία Λειτουργία

6.30μ.μ. Κατανυκτικός – Αρχιερατικός Εσπερινός

Δευτέρα 3 Απριλίου

6.30-10π.μ. Όρθρος – Ώρες – Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία

6.30μ.μ. Μέγα Απόδειπνο – Παράκληση στους Τρεις Ιεράρχες

Τρίτη 4 Απριλίου

6.30-10π.μ. Όρθρος – Ώρες – Προηγιασμένη

Αναχώρηση Ιερών Λειψάνων

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων