09/04/2019 09/04/2019 Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου αναμένεται να τεθεί προς προσκύνηση επί τέσσερις ημέρες, τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου, του Σταυρού του Κυρίου. Το Τίμιο Ξύλο, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Οσίου Νικάνορος Ζάβορδας Γρεβενών, θα αφιχθεί στον Ναό την Παρασκευή 12/4, στις 7μ.μ. και θα το υποδεχθεί επισήμως ο Σεβ. Μητροπολίτης...
09 Απριλίου, 2019 - 12:44

Τετραήμερο προσκύνημα Τιμίου Ξύλου στον Βόλο

Διαδώστε:
Τετραήμερο προσκύνημα Τιμίου Ξύλου στον Βόλο

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου αναμένεται να τεθεί προς προσκύνηση επί τέσσερις ημέρες, τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου, του Σταυρού του Κυρίου.

Το Τίμιο Ξύλο, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Οσίου Νικάνορος Ζάβορδας Γρεβενών, θα αφιχθεί στον Ναό την Παρασκευή 12/4, στις 7μ.μ. και θα το υποδεχθεί επισήμως ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του Σεβ. κ. Ιγνατίου, ενώ στις 9.30 μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1π.μ.

Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό, προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση του λαού μας, ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, έως την Τρίτη 16/4 και κατά την διάρκεια της ενταύθα παραμονής του θα εξελιχθεί πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα, ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

7 – 9.30 π.μ. Θεία Λειτουργία – Ἁγιασμός μέ τό Τίμιο Ξύλο

5 – 6 μ.μ. Ἱερό Εὐχέλαιο

6 – 7μ.μ. Ἀναστάσιμος Μέγας Ἑσπερινός

7 – 7.30 μ.μ. Μικρό Ἀπόδειπνο – Χαιρετισμοί Τιμίου Σταυροῦ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

7 – 10.30π.μ. Α΄ Θεία Λειτουργία Μεγάλου Βασιλείου

10.30 – 11.45 Β΄ Θεία Λειτουργία

6.30 – 8.30μ.μ. ΣΤ΄ Κατανυκτικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ.

8.30 – 9μ.μ. Μικρό Ἀπόδειπνο – Χαιρετισμοί Τιμίου Σταυροῦ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

6.30 – 10 π.μ. Ὄρθρος – Ὧρες – Ἑσπερινός – Θεία Προηγιασμένη – Ἱερό Εὐχέλαιο

6 – 7.30μ.μ. Μέγα Ἀπόδειπνο – Ἱερά Παράκληση Τιμίου Σταυροῦ

ΤΡΙΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

6.30 – 9.30π.μ. Ὄρθρος – Ὧρες -Ἑσπερινός – Θεία Προηγιασμένη

10 Ἱερά Παράκληση – Δέηση

Ἀναχώρηση Τιμίου Ξύλου

Κατά την διάρκεια του Προσκυνήματος, ο Μητροπολιτικός μας Ναός θα παραμένει ανοικτός από νωρίς το πρωί, έως αργά το βράδυ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων