29/06/2022 29/06/2022 Ένα σημαντικό γεγονός, μία ψαλτική γιορτή, θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα Ν. Ιωνίας Βόλου, στα πλαίσια του καθιερωμένου πλέον Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ψαλτικής Τέχνης, που σκοπό έχει την μελωδική συνάντηση και ευγενής άμυλα των σπουδαστών και όχι μόνο της Ψαλτικής Τέχνης, ανά την Ελλάδα. Ο Ι΄ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψαλτικής Τέχνης, διοργανώνεται από...
29 Ιουνίου, 2022 - 10:45
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2022 - 10:44

Το Σάββατο, 2 Ιουλίου, η καρδιά του ψαλτικού κόσμου χτυπάει στον Βόλο

Διαδώστε:
Το Σάββατο, 2 Ιουλίου, η καρδιά του ψαλτικού κόσμου χτυπάει στον Βόλο

Ένα σημαντικό γεγονός, μία ψαλτική γιορτή, θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα Ν. Ιωνίας Βόλου, στα πλαίσια του καθιερωμένου πλέον Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ψαλτικής Τέχνης, που σκοπό έχει την μελωδική συνάντηση και ευγενής άμυλα των σπουδαστών και όχι μόνο της Ψαλτικής Τέχνης, ανά την Ελλάδα.

Ο Ι΄ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψαλτικής Τέχνης, διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Ι.Μ. Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Θα διεξαχθεί το πρωί του Σαββάτου 2 Ιουλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα Ν. Ιωνίας Βόλου, από τις 9.00 μέχρι αργά το μεσημέρι. Στην ετήσια αυτή πανελλήνια γιορτή της Ψαλτικής Τέχνης, έχουν δηλώσει συμμετοχή αγόρια και κορίτσια, άνδρες και γυναίκες, από όλη την Ελλάδα.

Προσκεκλημένα μέλη της κριτικής επιτροπής στον φετινό διαγωνισμό είναι οι:

-Δρ. Θεολογίας και Μουσικολογίας, Νεκτάριος Πάρης, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

-Αθανάσιος Βουγιουκλής, Άρχων Υμνωδός του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

-Ηλίας Καπέλας, Διευθυντής της Σχολής Βυζ. Μουσικής Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καρδίτσας.

Τα λοιπά μέλη της κριτικής επιτροπής αποτελούν οι:

π. Ευστάθιος Βαρβαρέλης και Δημήτριος Μανώλης, Καθηγητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων