15/01/2023 16/01/2023 Με λαμπρό πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, το τετραήμερο Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο με θέμα «Ιεραποστολή και Ορθόδοξη Εκκλησία», που διοργάνωσε η Διεθνής Ορθόδοξη Θεολογική Ένωση I.O.T.A. (International Orthodox Theological Association) και φιλοξένησε στον Βόλο η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών. Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 400 σύνεδροι από 49 χώρες του κόσμου. Της Θείας...
15 Ιανουαρίου, 2023 - 18:49
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2023 - 2:18

Βόλος: Μήνυμα ελπίδας για την ενότητα της Ορθοδοξίας

Διαδώστε:
Βόλος: Μήνυμα ελπίδας για την ενότητα της Ορθοδοξίας

Με λαμπρό πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, το τετραήμερο Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο με θέμα «Ιεραποστολή και Ορθόδοξη Εκκλησία», που διοργάνωσε η Διεθνής Ορθόδοξη Θεολογική Ένωση I.O.T.A. (International Orthodox Theological Association) και φιλοξένησε στον Βόλο η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών. Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 400 σύνεδροι από 49 χώρες του κόσμου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, συλλειτουργούντων των Μητροπολίτου Καμερούν κ. Γρηγορίου (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), Επισκόπου Δυτικής Αμερικής κ. Μαξίμου (του Πατριαρχείου Σερβίας), Μητροπολίτου Πότης κ. Γρηγορίου (του Πατριαρχείου Γεωργίας), Επισκόπου Fort Worth κ. Γερασίμου (Αμερική OCA) και του Σεβασμιωτάτου οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου. Συμμετείχαν, επίσης, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς Δημητριάδος και Αλμυρού και ξένοι σύνεδροι, καθώς και πλήθος λαού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «η μαρτυρία της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο πρέπει να είναι μαρτυρία μετανοίας, να διακηρύττουμε ότι ο Χριστός ήρθε, είναι κοντά μας και όλοι καλούμαστε να ζήσουμε μαζί Του».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, εκ μέρους των συνέδρων, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος για την θερμή φιλοξενία και την άψογη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Από την μεριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στις εργασίες του Συνεδρίου και χαρακτήρισε την σημερινή Θεία Λειτουργία «πανορθόδοξη σύναξη, μια μεγάλη ευλογία του Θεού στη ζωή μας. Είναι μία ελπίδα για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας ότι τόσοι πολλοί έγκριτοι Θεολόγοι, που έχουν μοχθήσει για την Ορθοδοξία, βρέθηκαν επί το αυτό, δίνοντας ισχυρή μαρτυρία αλλά και ελπίδα για την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τους συντελεστές του Συνεδρίου, τον Δ/ντή της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών κ. Παντελή Καλαϊτζίδη και τους συνεργάτες του και μίλησε «για γεύση οικουμενικότητας της Ορθοδοξίας. Θα θέλαμε να είναι πιο οικουμενική η παρουσία. Γνωρίζουμε ότι η Ορθοδοξία περνά μια δύσκολη στιγμή και μια σταυρωμένη περίοδο. Ας ελπίσουμε, αυτό το συνέδριο που μας έδειξε τί σημαίνει Ορθοδοξία στον κόσμο, να συμβάλει στην πλήρη ενότητα της Εκκλησίας μας και την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε να είμαστε ακόμα περισσότεροι από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες του κόσμου».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων