28/03/2022 28/03/2022 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022, στον προαύλιο χώρο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, στον Βόλο, η ενδιαφέρουσα εκδήλωση «Μνήμες 1821-1922», που προσπάθησε μέσα από την παραδοσιακή μουσική και το χορό να συνδέσει τις μεγάλες στιγμές της σύγχρονης Ιστορίας της νεότερης Ελλάδας: την κορυφαία στιγμή, που είναι ο ξεσηκωμός του...
28 Μαρτίου, 2022 - 14:28
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2022 - 13:43

Βόλος: “Μνήμες 1821-1922” – Μουσικοχορευτική εκδήλωση στην Ευαγγελίστρια N. Iωνίας

Διαδώστε:
Βόλος: “Μνήμες 1821-1922” – Μουσικοχορευτική εκδήλωση στην Ευαγγελίστρια N. Iωνίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022, στον προαύλιο χώρο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, στον Βόλο, η ενδιαφέρουσα εκδήλωση «Μνήμες 1821-1922», που προσπάθησε μέσα από την παραδοσιακή μουσική και το χορό να συνδέσει τις μεγάλες στιγμές της σύγχρονης Ιστορίας της νεότερης Ελλάδας: την κορυφαία στιγμή, που είναι ο ξεσηκωμός του 1821 και τη μελανότερη σελίδα της, αυτή της Μικρασιατικής Καταστροφής. Την ευθύνη της διοργάνωσης της εκδήλωσης αυτής είχε ο φορέας πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και το Χορευτικό Σύνολο Γυναικών Ι.Μ.Δ. «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ».

Μοναδικές ερμηνείες χάρισε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Κυριακόπουλος, ο οποίος αθόρυβα και συστηματικά, συνεχίζει την παράδοση των ανθρώπων της Εκκλησίας, που συντρέχουν στην διάσωση και ενίσχυση των αγνών πατρώων θεσμών πέραν των λειτουργικών και ποιμαντικών καθηκόντων τους. Στην επετειακή αυτή εκδήλωση για τον φετινό γιορτασμό της 25ης Μαρτίου, τον συνόδευσαν οι γνωστοί μουσικοί. Κλαρίνο: Γιαννακόπουλος Κώστας, Λαούτο: Μαργώνης Γιαννούλης, Ταμπουράς & Ούτι: Πανάγου Χρήστος, Σαντούρι: Ρήγα Ιωάννα και στα Κρουστά και την Φλογέρα, ο Νιάρχος Ανδρέας.

Παρουσιάστηκαν σκοποί και τραγούδια, για να χορέψουν τα χορευτικά συγκροτήματα:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ και ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΓΚΙΝΟΥΔΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΤΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΣΣΑ: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗ

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ι.Μ.Δ. «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ»

ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΣΣΑ: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΚΑΝΕΤΣΑ – ΝΤΟΝΤΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

«ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ»

ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΣΣΑ: ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΙΡΓΙΝΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΙΩΝΕΣ»

ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ: ΦΑΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

«ΜΝΗΜΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ»

ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ: ΦΑΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων