24/05/2024 24/05/2024 Βραδινή θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Δράμας για τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις πραγματοποιήθηκε χθες. Ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος μίλησε στα παιδιά για την αξία της προσευχής, η οποία αποτελεί πνευματική δημιουργία και την έχουν όλοι ανάγκη. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε την εικόνα του Κυρίου που ευλογεί τα παιδιά και περιέλαβε σ’ αυτήν...
24 Μαΐου, 2024 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2024 - 13:11

Ι.Μ. Δράμας: Βραδινή θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό για τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις

Διαδώστε:
Ι.Μ. Δράμας: Βραδινή θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό για τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις

Βραδινή θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Δράμας για τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις πραγματοποιήθηκε χθες. Ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος μίλησε στα παιδιά για την αξία της προσευχής, η οποία αποτελεί πνευματική δημιουργία και την έχουν όλοι ανάγκη.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε την εικόνα του Κυρίου που ευλογεί τα παιδιά και περιέλαβε σ’ αυτήν το ακόλουθο μήνυμα:

Αγαπητοί μου μαθητές,

Το τέλος του σχολικού έτους είναι συνδεδεμένο με τις γραπτές εξετάσεις σας, προαγωγικές ή απολυτήριες και κυρίως πανελλήνιες.

Σε αυτή τη σημαντική δοκιμασία συμπαραστεκόμαστε με τις προσευχές μας στον αγώνα και την αγωνία σας. Για την Εκκλησία είστε τα παιδιά, για τα οποία ο Χριστός είπε: «Αφήστε τα παιδιά να έλθουν σ’ εμὲνα και μην τα εμποδίζετε· διότι σε ανθρώπους σαν κι αυτά ανήκει η βασιλεία των ουρανών». Η χαρά της βασιλείας του Θεού δίνεται μόνο σ’ εκείνους που μπορούν να πιστέψουν-εμπιστευθούν με όλη τους την καρδιά. Μια τέτοιου είδους πίστη βλέπει ο Χριστός στις καρδιές σας.

Με αυτή την πίστη σάς καλούμε ν’ αντιμετωπίσετε και τη δοκιμασία των εξετάσεων. Δεν χρειάζεται άγχος. Οι εξετάσεις μπορεί μεν να είναι ένα σημαντικό σταυροδρόμι, ωστόσο δεν είναι κι εκείνες που θα κρίνουν αποκλειστικά το περιεχόμενο και την πορεία της ζωής σας.

Αγωνιζόμαστε στη ζωή μας και βάζουμε στόχους. Άλλοτε τους επιτυγχάνουμε και άλλοτε όχι. Εκείνο που έχει σημασία είναι να φτάσουμε να ευχαριστούμε τον Θεὸ όχι μόνο για τις επιτυχίες και τις ευκολίες αλλὰ και για τις αποτυχίες και τις δυσκολίες. Ευχόμαστε εγκάρδια με την αλήθεια αυτή να φωτίζεται και τώρα και στο μέλλον ο δρόμος της ζωής σας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων