20/05/2023 04/07/2023 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από 15 έως 19 Μαΐου 2023 οι θεατρικές παραστάσεις  του «Πλούτου» του Αριστοφάνη, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας. Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Δράμας με τη στήριξη των εκπαιδευτικών τους και τη σκηνοθετική καθοδήγηση της κ. Πολίτογλου Κωνσταντίνας παρουσίασαν τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη και καταχειροκροτήθηκαν από το θεατρόφιλο κοινό....
20 Μαΐου, 2023 - 18:49
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2023 - 0:24

Μαθητές παρουσίασαν τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας

Διαδώστε:
Μαθητές παρουσίασαν τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από 15 έως 19 Μαΐου 2023 οι θεατρικές παραστάσεις  του «Πλούτου» του Αριστοφάνη, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας.

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Δράμας με τη στήριξη των εκπαιδευτικών τους και τη σκηνοθετική καθοδήγηση της κ. Πολίτογλου Κωνσταντίνας παρουσίασαν τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη και καταχειροκροτήθηκαν από το θεατρόφιλο κοινό.

Η ιδέα για την παρουσίαση των παραστάσεων ξεκίνησε όταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος παρακολούθησε θεατρική παράσταση των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Δράμας με αφορμή την γιορτή των Χριστουγέννων.

Μετά από συζήτηση με καθηγητές και τη διεύθυνση του σχολείου, αποφασίσθηκε το ανέβασμα του «Πλούτου» του Αριστοφάνη.

Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος «η Εκκλησία δεν αντιτίθεται στην έννοια του πλούτου αλλά προβάλλει την καλή διαχείρισή του για το καλό των ανθρώπων. Παρομοίως και η φτώχεια χρειάζεται καλή διαχείριση υπομονής και καρτερίας».

Στη διασκευή του Αριστοφανικού Πλούτου τα παιδιά πρόκριναν την αγάπη προς τους συνανθρώπους. Διότι, τότε μόνον, συνοδεύουν την Αγάπη και ο Πλούτος και η Ευτυχία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων