21/08/2023 21/08/2023 Το Σάββατο 19 Αυγούστου ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος λειτούργησε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πρασινάδας Παρανεστίου. Ο Μητροπολίτης ανακοίνωσε την επάνδρωση της Ιεράς Μονής με δύο νέους πατέρες, τους διακόνους  π. Βασίλειο Αθανασιάδη και π. Δημήτριο Τζεφέρη, οι οποίοι οικεία βουλήσει επέλεξαν την εγκαταβίωση στην ως άνω Ι. Μονή. Τους επαίνεσε διότι με...
21 Αυγούστου, 2023 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2023 - 15:15

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας

Το Σάββατο 19 Αυγούστου ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος λειτούργησε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πρασινάδας Παρανεστίου. Ο Μητροπολίτης ανακοίνωσε την επάνδρωση της Ιεράς Μονής με δύο νέους πατέρες, τους διακόνους  π. Βασίλειο Αθανασιάδη και π. Δημήτριο Τζεφέρη, οι οποίοι οικεία βουλήσει επέλεξαν την εγκαταβίωση στην ως άνω Ι. Μονή.

Τους επαίνεσε διότι με την επιλογή τους η Ιερά Μητρόπολη Δράμας αποκτά και ανδρώα Ι. Μονή και τους συμβούλεσε ν΄ ακολουθούν τους κανόνες της κοινοβιακής ζωής και πολιτείας. Διαβεβαίωσε ότι θα έχουν προς τούτο  τη στήριξη του ιδίου και των Πατέρων της Ι. Μητρόπολης Δράμας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον διάκονο π. Βασίλειο Αθανασιάδη υπογραμμίζοντας τον τύπο του καλού ποιμένα όπως τον περιγράφει ο Άγιος Γρηγόριος ο Διάλογος:

«Ο άριστος ποιμένας είναι καθαρός στον λογισμό, εξαίρετος στην πράξη, διακριτικός στη σιωπή, εποικοδομητικός στον λόγο, εγγύτατος στον καθένα με το να συμπάσχει, μεταρσιωμένος υψηλότερα απ΄ όλους με τη θεωρία».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων