06/01/2019 06/01/2019 Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, εορτή των Θεοφανίων, στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης τελέσθηκαν ο πανηγυρικός Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος εξήγησε ότι ο Κύριος βαπτίσθηκε στον Ιορδάνη, προκειμένου να να τηρήσει τον...
06 Ιανουαρίου, 2019 - 20:48

Η εορτή των Θεοφανείων στη Μητρόπολη Εδέσσης

Διαδώστε:
Η εορτή των Θεοφανείων στη Μητρόπολη Εδέσσης

Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, εορτή των Θεοφανίων, στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης τελέσθηκαν ο πανηγυρικός Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος εξήγησε ότι ο Κύριος βαπτίσθηκε στον Ιορδάνη, προκειμένου να να τηρήσει τον νόμο της Παλαιάς Διαθήκης ως άνθρωπος, για να αποκαλυφθεί στον κόσμο ως Μεσσίας, για να φανερωθεί το μυστήριο της Αγ. Τριάδος και για να αγιάσει τα ύδατα αλλά και για να δώσει σε όλους τους πιστούς τύπο και παράδειγμα προσευχής. Προέτρεψε δε να εκμεταλλευόμαστε τον χρόνο της ζωής μας προσευχόμενοι σε κάθε περίσταση.
Μετά την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού στον ιερό Καθεδρικό ναό ο Σεβασμιώτατος επικεφαλής ιεράς πομπής του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχόντων και του λαού πορεύθηκε κατά το έθιμο στην περιοχή Κιουπρί, όπου ανέμεναν οι ιερείς και οι πιστοί όλων των ενοριών της πόλεως, και τέλεσε τον καθαγιασμό των υδάτων. Στους γενναίους κολυμβητές, που έπεσαν στο νερό για τον Σταυρό, ο Σεβασμιώτατος έδωσε αναμνηστικούς σταυρούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων