16/08/2020 16/08/2020 Την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020 στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Δημητρίου Χατζή. Προ της χειροτονίας του, ο π. Δημήτριος ευχαρίστησε όσα πρόσωπα τον ευεργέτησαν στην ζωή του και ιδιαίτερα τον πνευματικό του πατέρα Αρχιμ. Αντώνιο Κορέστη και τον...
16 Αυγούστου, 2020 - 18:29
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2020 - 18:02

ΕΔΕΣΣΑ: Ένας έγγαμος ιερέας στην υπηρεσία του λαού του Θεού

Διαδώστε:
ΕΔΕΣΣΑ: Ένας έγγαμος ιερέας στην υπηρεσία του λαού του Θεού

Την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020 στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Δημητρίου Χατζή.

Προ της χειροτονίας του, ο π. Δημήτριος ευχαρίστησε όσα πρόσωπα τον ευεργέτησαν στην ζωή του και ιδιαίτερα τον πνευματικό του πατέρα Αρχιμ. Αντώνιο Κορέστη και τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ. Στην προσφώνησή του προς αυτόν ο Σεβασμιώτατος εξήρε την αρετή του, την ταπείνωση και το φιλότιμό του και ευχήθηκε να έχει ως ιερέας πολλούς και καλούς καρπούς, ώστε να καταστεί μάρτυς υπερασπίσεώς του κατά την ημέρα της Κρίσεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Ανθίμου, ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας.

Μεγάλος αριθμός κληρικών και λαϊκών μετείχε στην Θ. Λειτουργία. Παρέστησαν επίσης η Δήμαρχος Σκύδρας Αικ. Ιγνατιάδου, ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής και οι βουλευτές Πέλλας κ. Δ. Σταμενίτης και Β. Βασιλειάδης.

Ο π. Δημήτριος είναι 27 ετών, έγγαμος, απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Ιερατικής Σχολής Βελλά. Θα εφημερεύει στον νεόδμητο Ιερό Ναό Αγίας Βάσσης Εδέσσης.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων