16/02/2024 16/02/2024 Ως λυπηρό χαρακτήρισε το γεγονός της υπερψήφισης του νομοσχεδίου για την επέκταση του πολιτικού γάμου και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Ο Σεβασμιώτατος, μία ημέρα μετά την ψηφοφορία, τόνισε στο ope.gr και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, ότι πολλοί από αυτούς που ψήφισαν το νομοσχέδιο έχουν ιδιοτελή σχέση με την...
16 Φεβρουαρίου, 2024 - 14:36

Εδέσσης Ιωήλ στο ope.gr: “Λυπηρό αυτό που έγινε με το νομοσχέδιο. Για μια ομάδα ανθρώπων σύρθηκε ολόκληρο το Έθνος να ψηφίσει”

Διαδώστε:
Εδέσσης Ιωήλ στο ope.gr: “Λυπηρό αυτό που έγινε με το νομοσχέδιο. Για μια ομάδα ανθρώπων σύρθηκε ολόκληρο το Έθνος να ψηφίσει”

Ως λυπηρό χαρακτήρισε το γεγονός της υπερψήφισης του νομοσχεδίου για την επέκταση του πολιτικού γάμου και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Ο Σεβασμιώτατος, μία ημέρα μετά την ψηφοφορία, τόνισε στο ope.gr και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, ότι πολλοί από αυτούς που ψήφισαν το νομοσχέδιο έχουν ιδιοτελή σχέση με την άρχουσα τάξη. Επίσης, δήλωσε ότι δεν φοβάται για το αν θα αλλάξει κάτι γιατί σε εμάς ελπίδα μας είναι ο Χριστός και το Μυστήριο του Γάμου είναι πολύ ισχυρό, παρά τα χτυπήματα που δέχεται.

Ακούστε τα όσα ανέφερε στην τηλεφωνική επικοινωνία: 

”’Λυπηρό αυτό που έγινε με το νομοσχέδιο. Για μια ομάδα ανθρώπων σύρθηκε ολόκληρο το Έθνος να ψηφίσει. Οι οικογένειες αυτές είναι από ότι μάθαμε πεντακόσιες. Πολλοί από αυτούς που ψήφισαν το νομοσχέδιο πρέπει να έχουν ιδιοτελή σχέση με την άρχουσα τάξη. Κάναμε σύναξη των Ιερέων και μιλήσαμε εκ του σύνεγγυς. Διαπίστωσα πώς δεν το δέχεται κανένας το νομοσχέδιο αυτό”, ανέφερε.

”Σε εμάς η ελπίδα μας είναι ο Χριστός, ο οποίος δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος, και δεν πρέπει να απελπιζόμαστε. Και σε άλλες εποχές δοκιμάζονταν οι Χριστιανοί όπως με τις Εικονομαχίες”, είπε.

Σε ερώτηση αν φοβάται μήπως αλλάξει κάτι από το νομοσχέδιο σε επίπεδο κοινωνίας και γάμου, απάντησε:  ”Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Ο γάμος είναι πολύ ισχυρό Μυστήριο, έστω και αν τον περιορίσουν δεν πρόκειται να τον αλλάξουν ή να τον βγάλουν. Πνευματικά δεν πρέπει να μισήσουμε κανέναν άνθρωπο. Η οικογένεια πρέπει να ελπίζει στο Έλεος του Θεού”. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων