29/04/2024 29/04/2024 Σχεδόν έτοιμος είναι ο προκατασκευασμένος ναΐσκος που θα τοποθετηθεί επάνω από τον τάφο του αγίου Καλλινίκου επισκόπου Εδέσσης στα Κοιμητήρια της Έδεσσας, όπως ανέφερε χθες ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.  Την Κυριακή των Βαΐων (28/4) το πρωί ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Εδέσσης (παλαιά Μητρόπολη...
29 Απριλίου, 2024 - 7:50
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2024 - 7:53

Εδέσσης Ιωήλ: Σχεδόν έτοιμος ο ναΐσκος που θα τοποθετηθεί επάνω από τον τάφο του Αγίου Καλλινίκου

Διαδώστε:
Εδέσσης Ιωήλ: Σχεδόν έτοιμος ο ναΐσκος που θα τοποθετηθεί επάνω από τον τάφο του Αγίου Καλλινίκου

Σχεδόν έτοιμος είναι ο προκατασκευασμένος ναΐσκος που θα τοποθετηθεί επάνω από τον τάφο του αγίου Καλλινίκου επισκόπου Εδέσσης στα Κοιμητήρια της Έδεσσας, όπως ανέφερε χθες ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. 

Την Κυριακή των Βαΐων (28/4) το πρωί ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Εδέσσης (παλαιά Μητρόπολη – 14ος αι.).

Συλλειτούργησαν οι ιεροκήρυκες της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Παντελεήμων Καραλάζος και Γεννάδιος Βελκογιαννίδης, ο Προϊστάμενος του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Σκέπης Εδέσσης, Αρχιμ. Χριστόδουλος Καραγιάννης, και οι διάκονοι της Ι. Μητροπόλεως. Στον κατάμεστο ιερό ναό παρέστησαν και οι τοπικοί άρχοντες, ενώ στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των ιερών ακολουθιών που τελούνται κατά την διάρκεια του έτους στον ιστορικό βυζαντινό ναό. Δηλαδή θα τελούνται περί τις είκοσι ιερές ακολουθίες (αντί των δέκα που τελούνταν μέχρι σήμερα).

Επίσης, ανακοίνωσε ότι είναι σχεδόν έτοιμος ο προκατασκευασμένος ναΐσκος που θα τοποθετηθεί επάνω από τον τάφο του αγίου Καλλινίκου επισκόπου Εδέσσης στα Κοιμητήρια της Έδεσσας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων