21/08/2020 21/08/2020 Η μνήμη της Αγίας Βάσσης της τοπικής Αγίας της Έδεσσας εορτάστηκε στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό της με αρχιερατική Συγχοροστασία και Συλλείτουργο.  Την Πέμπτη 20 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και με την μεγάλη συμμετοχή κλήρου...
21 Αυγούστου, 2020 - 18:10
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2020 - 18:14

Εορτάστηκε η Αγία Βάσσα η Εδεσσαία

Διαδώστε:
Εορτάστηκε η Αγία Βάσσα η Εδεσσαία

Η μνήμη της Αγίας Βάσσης της τοπικής Αγίας της Έδεσσας εορτάστηκε στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό της με αρχιερατική Συγχοροστασία και Συλλείτουργο.  Την Πέμπτη 20 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και με την μεγάλη συμμετοχή κλήρου και λαού. Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής και η βουλευτής Πέλλας κ. Θ. Τζάκρη.

Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων – Κοζάνης κ. Παύλος, ο οποίος με αφορμή την μαρτυρία της Αγίας ενώπιον των τότε αρχών, τόνισε ότι κάθε αρχή λαμβάνει την εξουσία από τον Θεό και Βασιλέα όλου του κόσμου. Γι᾿ αυτό δεν μπορεί να ενεργεί ποτέ αυτόνομα, αλλά οφείλει να ακολουθεί το θέλημα του Θεού. Ακόμη, συμπλήρωσε ότι οι ιατροί και οι επιστήμονες εκ Θεού έχουν λάβει το δώρο της επιστήμης τους. Όταν δεν μπορούν να βρουν διέξοδο στα ιατρικά θέματα και τα διάφορα προβλήματα, θα πρέπει να απευθυνθούν στον Θεό και να σεβαστούν τα μέσα που χρησιμοποιεί πάντοτε η Εκκλησία.

Το πρωί της Παρασκευής τελέσθηκε η Πανηγυρικη Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου και ο βουλευτής Πέλλας κ. Δ. Σταμενίτης. Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κοζάνης έθιξε το θέμα της ισοτιμίας των δύο φύλων. Μέγιστο δώρο για την γυναίκα είναι η μητρότητα. Όταν η γυναίκα περιφρονεί το δώρο αυτό, η ζημιές είναι μεγάλες και εμφανείς στα παιδιά της. Η αγία Βάσσα τίμησε τον Θεό, τίμησε και την ιδιότητά της ως μητέρα και γι᾿ αυτό αξιώθηκε να μαρτυρήσει για τον Χριστό όχι μόνον αυτή, αλλά και τα τρία τέκνα της.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων